Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:14 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Instanța a decis! S-a redeschis urmărirea penală împotriva lui Traian Băsescu

ro

04 Dec, 2015 15:48 1626 Marime text
 
Astăzi, Judecătoria Sectorului 5 a decis redeschiderea urmăririi penale împotriva fostului președinte Traian Băsescu în Dosarul „Demisia în 5 minute”, informează România TV.
 
Cererea depusă de Parchetul General a fost admisă de instanță în legătură cu declarația făcută de fostul preşedinte în 2007 în contextul demersurilor de suspendare din funcție.
 
La înfăţişarea de pe 26 noiembrie, Traian Băsescu susținea: „Dosarul este redeschis la cererea Parchetului General, ca urmare a unei reclamaţii făcute de un domn din Craiova, în 2007. Mi se reproşează că am făcut declaraţia politică legată de demisia în 5 minute, dar eu am revenit în aceeaşi zi anunţând că nu mai demisionez”.
 
Vă reamintim, că Parchetul General a deschis acest dosar pe numele lui Traian Băsescu în urma unei plângeri depuse împotriva fostului președinte de Ioan Șerb. 

Băsescu a afirmat, pe 17 aprilie 2007, că dacă Parlamentul va vota suspendarea sa din funcție, își va da demisia în cinci minute. Însă, fostul președinte anunțau după că a renunțat la această decizie de a demisiona. Parchetul General a deschis mai multe dosare penale pe numele lui Traian Băsescu în urma unor plângeri depuse împotriva lui de diverse persoane.



Sursa foto: Facebook.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii