Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:20 20 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Traian Băsescu „Inspecția Judiciară și CSM bagă măciuca în gură oricui vorbește despre justiție”

ro

29 Apr, 2015 23:11 924 Marime text
 
Fostul președinte Traian Băsescu a vorbit, în cadrul unei intervenții telefonice la emisiunea „Ultumul Cuvânt” difuzată de B1Tv, despre decizia Consiliului Superior al Magistraturii conform căreia ar fi adus atingere independenței justiției.

Băsescu a declarat că justiția „bagă măcuica în gură” oricui îndrăznește să atingă acest subiect, afirmând că și cei din justiție sunt la fel de corupți ca cei din administrație, dând exemplu Legii 10 privind restituirea proprietăților, o treabă a justiției pe care a trebuit să o facă primarii.

„O să fiu foarte direct și pe înțelesul tuturor: în momentul de față, IJ și CSM au devenit o măciucă care se aplică în gură direct oricărui om care vrea să exprime ceva despre justiție. Nu vă supărați, în spatele acestei agresivități a IJ și CSM se află o mare de corupție și o să vă exemplific. Sunt lucruri pe care m-am abținut să le spun, am susținut acest sistem al justiției, am susținut forța lui în raport cu politicienii, dar vreau să clarificăm niște lucruri: sistemul e departe de a fi perfect, așa cum e prezentat de liderii justiției, oricât s-ar supăra maestrul Mândruță și oricât s-ar debăsifica, de ce a fost nevoie de legea 10 cu privire la restituirea de către primari a localităților: pentru că politicul a constatat că cei care avea dreptul erau târâți zeci de ani și nu reușeau să intre în posesia proprietățile. Eu am fost unul dintre primarii care au făcut restituire masive, în locul justiției, care a fost incapabilă să restituie proprietarilor drepturile lor.

Nu-i acuz că sunt corupți, neapărat, dar constatăm că acest delay uriaș, această nedreptate a făcut să apară șemecherii cu drepturi litigioase care au cumpărat de la amărâții care au stat târâiți și au vândut pe nimic.
 
Eu sunt revoltat de abordarea măciuca în gura oricui vorbește de justiției, noi suntem perfecți: NU, domnilor, sunteți la fel de corupți ca cei din administrație. V-am protejat de influența politicului, dar totul are o limită. Obrăznicia are o limită. Nu îmi spuneți mie, care știu de ce s-a creat legea 10 și ANRP-ul (..) Modul în care încearcă de 6 luni să se arate a fi Fecioara Maria e una din minciunile publice pe care încearcă să le instaleze în favoarea unei justiții discreționare.

Deci, justiția nu poate fi discreționară. Trebuie să fie corectă, ori dacă astăzi, CSM și IJ încearcă să se uite la orice scamă ar fi agățată de justiție, nu, ei sunt perfecți, eu le spun: marea ticăloșie a restituirilor de orice, case, păduri (..) politicieni, funcționari și justiției, toți au făcut să ajungem aici. Eu consider, după ce mi-am terminat mandatul, după ce am făcut să progreseze instituțiile, consider să fiu cinstit cu țara mea și să spun că avem probleme în justiției, în securitatea națională, care au progresat, dar dacă cineva încearcă să îmi spună că aceste structuri sunt perfecte, dacă trebuie să lăsăm arestările discreționare la mâna unor judecători mai puțin fair-play nu e în regulă”, a declarat Băsescu.Sursa: B1 Tv
Sursa foto: psnews.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii