Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:33 22 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Înghesuială la Eurovision 2016 Peste 90 de artiști vor să reprezinte România!

ro

08 Feb, 2016 22:09 797 Marime text
Concursul Eurovision încă reprezintă o atracție pentru mulți dintre artiști și compozitori. Peste 90 de artiști - vedete autohtone, dar și mulți compozitori străini - suedezi, germani, britanici, americani, spanioli, italieni, polonezi - vor să reprezinte România la acest concurs, ce va avea loc în acest an la Stockholm. Semifinalele se vor desfăşura în 10 și 12 mai, și finala în data de 14 mai.
 
"Astăzi, organizatorii Selecției Naționale Eurovision 2016 au avut o zi plină. Conform calendarului competițional, la sediul TVR au fost verificate și numărate dosarele de înscriere pentru concurs, peste 90 de piese fiind înscrise pentru Selecția Națională. Vedete autohtone, dar și mulți compozitori străini — suedezi, germani, britanici, americani, spanioli, italieni, polonezi — speră să reprezinte România la concursul de la Stockholm, din luna mai", se arată într-un comunicat al TVR.
 
Potrivit celor de la televiziunea națională, numărarea și verificarea plicurilor conținând melodiile trimise s-au desfășurat la sediul TVR, unde documentele au fost deschise și verificate în prezența unui notar autorizat.
 
Perioada de înscrieri pentru etapa națională a concursului s-a încheiat duminică, la ora 20,00, pentru înscrierile expediate în plicuri, și la ora 00,00, pentru cele trimise prin e-mail.
 
Iuliana Marciuc, șefa delegației României și producătorul Selecției Naționale, spune că următoarea etapă este preselecția pieselor înscrise pentru Selecția Națională, când toate piesele admise în concurs (conform Regulamentului) vor fi ascultate de un juriu de specialitate. În urma audițiilor, juriul va alege 12 piese care vor concura în semifinala Selecției Naționale Eurovision 2016, pe 4 martie. Duminică, 6 martie, va avea loc Finala Națională. În competiție s-au înscris 43 de țări, cu trei mai multe decât la ediția precedentă.

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii