Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:41 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iliescu Nu regret executarea lui Nicolae Ceausescu

ro

01 Dec, 2009 14:26 1002 Marime text

Întrebat dacă regretă executarea lui Nicolae Ceauşescu, Iliescu a spus: "Nu am de ce să regret. El a plătit pe merit, pentru că era principalul vinovat pentru ceea ce s-a întâmplat. Dar, din punct de vedere politic, ar fi fost de preferat să fi putut avea un proces normal". Iliescu a caracterizat procesul ca fiind unul "excepţional, într-o situaţie excepţională".

Ion Iliescu spune că nu ştia de soarta dictatorului şi că pe 24 decembrie a fost luată decizia. "Am văzut că a trecut noaptea de 22 spre 23, noaptea de 23 spre 24, mureau oameni cu fiecare oră de întârziere. Atunci a apărut o asemenea idee, că cei care execută o asemenea diversiune o fac legaţi de un crez. Ceauşescu, dacă ar fi fost prins în sediul Comitetului Central, ar fi fost linşat. Asta ne-ar fi fost favorabil nouă", spune Iliescu

Iliescu susţine că nu are un răspuns la întrebarea "Cine a tras în noi?". "A fost tema tuturor analizelor făcute de Procuratură. Eu nici nu am intrat în aceste detalii. A fost şi drama de la Sibiu, unde cei de la Securitate s-au împuşcat cu cei de la Armată", a mai spus Iliescu intr-un interviu acordar pentru Adevarul.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii