Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:51 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iată ce spun procurorii despre cauzele tragediei de pe strada Interioară

ro

10 Jun, 2014 13:48 3197 Marime text
Compartimentul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
La data de 08.06.2014, Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi sesizarea Judecătoriei Constanţa cu propunere de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpaţii NICULESCU MATTHIAS-BOGDAN şi MAHMUDI ADNAN sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi împiedicarea sau îngreunarea circulaţiei pe drumurile publice, costând în participarea la întreceri neautorizate pe drumurile publice.
Din probele administrate până în acest moment în cauză, în sarcina inculpaţilor s-a reţinut faptul că în data de 06.06.2014, în jurul orei 23.10, s-au angajat într-o întrecere ilegală de autoturisme pe str. Interioară nr. 3 din mun. Constanţa, între autoturismul marca SEAT LEON cu nr. de înmatriculare B-79-DON condus de inculpatul NICULESCU MATTHIAS-BOGDAN şi autoturismul marca VOLKSWAGEN GOLF cu nr. de înmatriculare B-68-ADN condus inculpatul MAHMUDI ADNAN, iar când au ajuns în dreptul depozitului SC ENB SRL, autoturismul condus de NICULESCU MATTHIAS-BOGDAN a intrat în coliziune frontală cu autoturismul marca OPEL ASTRA ce era condus în mod regulamentar de persoana vătămată M.D., pe care l-a tamponat în partea laterală dreapta din spate. În urma impactului a rezultat decesul persoanelor vătămate A.B.I în vârstă de 17 ani şi P.M.A în vârstă de 14 ani.
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii