Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:02 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Guvernul, sub presiunea protestelor. Profesori, constructori, energeticieni sau agricultori ies în stradă

ro

30 May, 2016 09:44 2432 Marime text
Săptămâna asta se anunţă una… fierbinte. Zeci de mii de bugetari au anunţat că vor ieşi în stradă, nemulţumiţi de salarii, de condiţiile de muncă, de legislaţia actuală şi de modul în care sunt semnate contractele.

Potrivit calendarului protestelor, astăzi va avea loc un protest al Biroului Naţional Sindical care priveşte legislaţia muncii și inechităţile salariale. Mâine ies în stradă agricultorii, nemulţumiţi de întârzierea lansării unor finanţări europene şi a plății subvenţiilor. Şi angajații din transporturi, agricultură, industria constructoare de armament sau cei din sectorul energetic anunţă că vor protesta în fiecare zi a săptămânii.  
 
Și sindicatele din Educaţie ameninţă cu blocarea testelor naţionale, iar sindicaliştii au cerut premierului o nouă întâlnire, la Palatul Victoria. Ei au cerut ca întrevederea să aibă loc astăzi. Profesorii spun că propunerea Guvernului de a le majora salariile abia din 2017 este inadmisibilă. De aceea, ei sunt pregătiţi să boicoteze desfăşurarea examenelor naţionale.
 
În zilele următoare va avea loc o nouă rundă de negocieri şi între sindicaliştii din învăţământ şi reprezentanţii Ministerului Muncii, după ce sâmbătă cele două părţi au discutat o creştere, în medie, cu 5%, de la 1 ianuarie 2017.
 
Joi, în faţa Palatului Victoria vor ajunge sindicaliştii din industria constructoare de maşini şi transporturi. La sfârşitul săptămânii, cei din sectorul energetic vor picheta şi ei sediul Guvernului şi Preşedinţia.  

Calendarul protestelor organizate de Blocul național sindical (BNS):
Luni, 30 mai - protest având ca obiect legislaţia muncii
Marţi, 31 mai - protestul sindicatelor din Agricultură
Miercuri, 1 iunie - protestul sindicatelor din Educaţie
Joi, 2 iunie - protestul sindicatelor din industria constructoare de maşini şi transporturi
Vineri, 3 iunie - protestul sindicatele din sectorul energetic
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii