Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:11 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gata cu țepele! Apare aplicaţia de mobil care va arăta kilometri reali ai unui autoturism

ro

19 Nov, 2016 10:05 1277 Marime text
O aplicație online va permite oricui dorește să achiziționeze o mașină second hand să afle întreg istoricul real al mașinii respective chiar și de pe telefonul mobil. Platforma online care este dezvoltată de specialiști angajați de Guvern, va permite identificarea kilometrajului real, a numărului de proprietari anteriori și a accidentelor în care a fost implicat automobilul, scrie profit.ro.

Autorii proiectului au pornit de la ideea că tranzacțiile auto care implică vehicule second hand sunt netransparente, iar vânzatorii nu au interesul să fie sinceri. Astfel, foarte multe autovehicule au nereguli ascunse, de la modificarea kilometrajului, până la schimbarea motorului. Facilitarea obținerii informațiilor online de către cumpărător poate descuraja asemenea practici, consideră inițiatorii proiectului. Un exemplu este că se poate afla dacă un vehicul folosit ca taxi este vândut ca mașină de uz personal.

În prezent, la această platformă online lucrează mai mulți specialiști angajați de Guvern, aplicația fiind realizată în proporție de 20%.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii