Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:38 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Garda de Coastă Au fost confiscate accesorii auto susceptibile a fi contrafăcute, iar un autoturism căutat de autoritățile din Norvegia, descoperit la Mangalia

ro

05 Aug, 2020 11:47 1158 Marime text

Accesorii auto susceptibile a fi contrafăcute, 
confiscate în Portul Constanţa Sud Agigea
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit în Portul Constanţa Sud Agigea, într-un container sosit din China, 82 bucăţi accesorii auto, susceptibile a fi contrafăcute, după cum ne informează Compartimentul purtător de cuvânt al instituției.
În data de 04.08.2020, polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului de Prevenire şi Combatere a Migrației Ilegale și a Infracționalității Transfrontaliere din cadrul Gărzii de Coastă, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu în Portul Constanța Sud, au participat la un control fizic asupra unui container sosit din China, ce avea ca destinatar o societate comercială de pe raza municipiului București.
În urma controlului, au fost descoperite 82 bucăți accesorii auto (navigație auto, GPS, vitezometre) susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute, care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.
Bunurile, în valoare de aproximativ 40.000 lei dacă ar fi fost originale, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.
 
 Autoturism căutat de autoritățile din Norvegia, descoperit la Mangalia

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit, pe raza municipiului Mangalia, un autoturism căutat de către autoritățile din Norvegia pentru confiscare.
 
   În data de 04.08.2020, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Mangalia, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au descoperit pe raza municipiului Mangalia un autovehicul BMW, despre care existau informaţii că se află în atenţia autorităţilor.  
          În urma verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că mașina figurează ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile din Norvegia, iar proprietarul acesteia este un cetăţean român, în vârstă de 59 de ani.
          Şoferul a declarat că nu avea cunoştinţă despre faptul că autoturismul este căutat de către autorităţi.
          Mijlocul de transport, în valoare de aproximativ 43.200 lei, a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire.
 
 
   
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii