Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:35 15 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Gabriela Bucovală, şefa ISJ Constanţa, despre rezultatele obtinuţe de elevii constănţeni la olimpiadele naţionale

ro

18 Apr, 2018 10:50 1058 Marime text

Gabriela Bucovală susţine în această dimineaţă o conferinţă de presă în care prezintă activităţile ISJ Constanţa din ultima perioadă.

În perioada 28  martie - 15 aprilie 2018, ISJ Constanţa a găzduit nouă competiţii naţionale. De asemenea, Gabriela Bucovală a anunţat că 180 de elevi constănţeni, care au participat la olimiadele naţionale, au revenit acasă cu zeci de premii şi menţiuni.

Din cele 180 de premii, 20 sunt premiul 1, 26 - premiul 2, 28 - premiul 3 şi 61 de menţiuni. Aceste premii au fost acordate de Minusterul Educatiei. La acestea se adaugă alte 67 de premii acordate de alte entităţi: 11 medalii de aur, 19 medalii de argint, 12 medalii de bronz, 12 menţiuni speciale.

Opt elevi constănţeni s-au calificat în loturile lărgite pentru participarea la Olimpiadele internaţionale: doi elevi la disciplina fizică, patru la disciplina matematică, un elev la biologie şi un elev la chimie. Alţi trei elevi constănţeni s-au calificat în loturile restrânse pentru participarea la olimpiadele internaţionale: un elev la limba neogreacă şi doi elevi la astronomie.

De asemenea, o elevă din Constanţa s-a calificat pentru olimpiada internaţională de chimie.

UPDATE 1: În altă ordine ds idei, Gabriela Bucovală a anunţat că în anul şcolar 2018-2019, în judeţul Constanţa vor fi două clase de învăţământ dual: prima (profil turism) la Liceul Teoretic Carmen Sylva din Eforie Sud şi a doua (profil mecanici auto) la Liceul Tehnologic Dimitrie Leonida Constanţa.

UPDATE 2:

"Tinerii absolvenţi trebuie să fie pregătiţi şi consiliaţi ca să-şi ia viitorul în mâini. O meserie le va rămâne, indiferent de parcursul lor viitor", a precizat Gabriela Bucovală.


În acest an, la examentul de titularizare au fost scoase 4.283 de posturi, din care 208 - titularizabile (132 in mediul urban şi 76 în mediul rural), 1664 de posturi pe perioadă determinată ( 993 în mediul urban şi 731 în mediul rural).

Proba scrisă la examenul de titularizare se va desfăşura pe 11 iulie la Colegiul Mircea cel Bătrân, Liceul Traian şi Colegiul Pedagogic Constantin Brătescu.

Inscrierile pentru titularizare încep pe 20 aprilie şi se vor încheia pe 3 mai.

UPDATE 3: Dintre posturile titularizabile pe primul loc sunt cele pentru învăţătoare - 55 de posturi, urmate de educatoare - 37 de posturi.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii