Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:04 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Furt de combustibil al Ovidiu Oficial despre reţinerea celor doi poliţişti bănuiţi de complicitate la furt calificat

ro

07 Jul, 2014 13:07 2925 Marime text
La data de 05 iulie 2014, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpaţilor:
Lupu Aurel, zis Rică pentru săvârşirea infracţiunilor de favorizare a infractorului şi abuz în serviciu, fapte prevăzute de art. 269 din Noul Cod pen. şi art. 297, alin. 1 din Noul Cod pen. în referire la art. 132 din Legea 78/2000, cu aplic.art.35 alin.1 C.pen. și art.38 alin.1/Cod penal .
Cicorschi Laurenţiu pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la furt calificat, prevăzută de art. 48  C.pen. în ref. la art.228 alin.1-art.229 alin.1 lit.b, alin.3 lit.a noul C.pen. şi abuz în serviciu, prev. de art. 297  al.1 C.pen. în ref. la art. 132 din Legea 78/2000 cu aplic. art. 38 al.1 C.pen.
Suin Oncer, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, prev. de art.228 alin.1-art.229 alin.1 lit.c, alin.3 lit.a noul C.pen., cu aplic. art.35 alin 1 noul C.pen.
Lupu Ion, zis „Caliu ”, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, prev. de art.228 alin.1-art.229 alin.1 lit.c, alin.3 lit.a noul C.pen., cu aplic. art.35 alin 1 noul C.pen.
Bondarencu Mihai, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, prev. de art.228 alin.1-art.229 alin.1 lit.c, alin.3 lit.a noul C.pen., cu aplic. art.35 alin 1 noul C.pen.
Murtaza Edwin  pentru  săvârşirea infracţiunii de furt calificat, prevăzută de art.228 alin.1-art.229 alin.1 lit.b, alin.3 lit.a noul C.pen .
Cererea a fost admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi care a dispus emiterea unor mandate de arestare preventivă pe numele celor şase inculpaţi pentru o perioadă de 30 de zile.
Din probatoriul administrat a rezultat suspiciunea rezonabilă că în perioada aprilie – iulie 2014, în mod continuat, cu ajutorul unei instalaţii artizanale montată pe o conductă, ce tranzitează zona limitrofă a oraşului Ovidiu, conductă aparţinând SC CONPET SA, inculpaţii Lupu Ion, Bondarencu Mihai şi Suin Oncer au sustras diverse cantităţi de ţiţei, pe care ulterior le-au comercializat la diferite persoane, iar inculpatul Murtaza Edwin zis Pitbul în noaptea de 04/05.07.2014 împreună cu inculpații Lupu Ion, Bondarencu Mihai  şi Suin Oncer a sustras o cantitate de aproximativ 2 tone de ţiţei cu ajutorul unei instalaţii artizanale montate pe o conductă aparţinând SC Conpet SA situată în zona limitrofă a oraşului Ovidiu.
De asemenea, din materialul probator administrat a rezultat suspiciunea rezonabilă că inculpatul LUPU AUREL, în calitate de agent de poliţie, în cadrul Poliţiei Locale a oraşului Ovidiu, în perioada februarie – iunie 2014, în mod repetat, prin încălcarea atribuţiilor de serviciu a acordat sprijin, numiţilor Lupu Ion, Bondarencu Mihai şi Suin Oncer, la comiterea de infracţiuni, prin oferirea de informaţii privind unele activităţi desfăşurate în teren de către lucrătorii de poliţie din cadrul Poliţiei oraşului Ovidiu, cât şi prin facilitarea condiţiilor prielnice sustragerii de ţiţei.
Totodată, inculpatul Cicorschi Laurenţiu prin încălcarea atribuţiilor de serviciu, a acordat sprijin, cu intenţie, suspecţilor Lupu Ion, Bondarencu Mihai şi Suin Oncer la comiterea infracţiunii de furt de ţiţei prin oferirea de informaţii privind unele activităţi desfăşurate în teren de către lucrătorii de poliţie din cadrul Poliţiei oraşului Ovidiu, cât şi prin facilitarea condiţiilor prielnice sustragerii de ţiţei, cauzând o pagubă materială SC Conpet SA.
Menţionăm că în noaptea de 04/05.07.2014 inculpaţii Lupu Ion, Bondarencu Mihai şi Murtaza Edwin au fost prinşi în flagrant, în timp ce încercau să plece din locul de unde au sustras cantitatea de 2 tone de produs petrolier, loc situat în zona limitrofă a oraşului Ovidiu.
Activitatea de urmărire penală a fost realizată cu sprijinul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa – Serviciul Investigaţii Criminale, Serviciul Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa şi Garda de Coastă Constanţa.
 
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nici o situaţie, să înfrângă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii