Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:08 19 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostul judecător poate fi arestat Demisia lui Toni Greblă, publicată în Monitorul Oficial

ro

18 Feb, 2015 23:44 855 Marime text
Demisia fostului judecător de la Curtea Constituţională, Toni Greblă, a fost publicată în Monitorul Oficial, potrivit România TV. Fostul magistrat poate fi arestat.

Toni Greblă este acuzat de trafic de influenţă, constituirea unui grup infracţional organizat şi efectuarea de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia, în scopul obţinerii de bani sau bunuri necuvenite. Pe data de 4 februarie, Toni Greblă a demisionat din funcția de judecător al Curții Constituționale a României.

„Plenul Curții Constituționale a luat act de decizia sa, iar președintele Curții Constituționale a constatat, în temeiul art.67 alin.(1) lit.a) și alin.(2) din Legea nr.47/1992 privind organizarea și funcționarea Curții Constituționale, încetarea mandatului de judecător al Curții Constituționale al lui Toni Greblă. Curtea constată că actul demisiei a survenit pe fondul presiunilor exercitate asupra instanței constituționale în legătură cu exercitarea atribuțiilor sale prevăzute de Legea fundamentală", se arată într-un comunicat al CCR.


Sursa: România TV
Sursa foto: momentozero.eu

Ti-a placut articolul?

Comentarii