Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:31 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fifor la Ziua Marinei - "Săptămâna viitoare aprobăm HG pentru achiziţionarea sistemului de de lansare de rachete anti-navă"

ro

15 Aug, 2018 12:48 2237 Marime text
Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a declarat în discursul său la Ziua Marinei Române că este în derulare procesul de selecţie a câştigătorului programului de achiziţie pentru corvetele multifuncţionale, care vor moderniza fregatele Regele Ferdinand şi Regina Maria, iar săptămâna viitoare va fi aprobată o Hotărâre de Guvern (HG) pentru derularea achiziţiilor sistemulu de instalaţii mobile de lansare de rachete anti-navă.
„Anul 2018, anul Centenar, va fi unul de referinţă pentru Marina Militară Română. Suntem în plin proces de selecţie a câştigătorului programului de achiziţie pentru corvetele multifuncţionale, program care ca asigura nu doar o capabilitate de apărare la Marea Neagră, dar, prin offsetul aferent, va asigura modernizarea celor două fregate tip T22 – Regele Ferdinand şi Regina Maria. Totodată, săptămâna viitoare vom aproba în Guvern Hotărârea pentru derularea achiziţiilor sistemului de instalaţii mobile de lansare de rachetă anti-navă, bateriile de coastă, care vor întregi amprenta de securitate a ţării noastre”, a spus Fifor în discursul său.
Ministrul a mai precizat că Forţele Navale sunt astăzi “un organism aflat în prim proces de modernizare”, iar militarii sunt antrenaţi după proceduri interoperabile în cadrul Alianţei Nord-Atlantice.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii