Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:38 22 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Festivalul Tinere Speranțe, la Medgidia

ro

28 May, 2015 14:41 927 Marime text
 
Ultimul week-end al lunii mai este dedicat, la Medgidia, muzicii ușoare și populare.  Cercul Militar din Medgidia va găzdui pe 30 și 31 mai cea de-a IV-a ediție a Festivalului de Muzică Ușoară și Populară „Tinere Speranțe”. 
Organizat de Primăria Municipiului Medgidia, prin Serviciul Cultură, festivalul are ca scop promovarea tinerilor și a copiilor talentați din țară și este destinat interpreților cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani. Concursul de interpretare are în componență două secțiuni divizate pe categorii de vârstă: secțiunea muzică ușoară, ce se va desfășura sâmbătă, începând cu ora 14.00 și include categoriile 6–8 ani, 9–11 ani, 12-14 ani, 15-18 ani, respectiv secțiunea de muzică populară ce va avea loc duminică, de la ora 15.00, cuprinzând aceleași categorii.

Prima parte a fiecărei seri este dedicată concursului de interpretare, urmând ca în partea a doua, publicul să asculte recitaluri susținute de artiști profesioniști. În prima seară, vor încânta spectatorii Ileana Șipoteanu, Andreea Olariu și Vivi Petcu, urmând ca după concursul de muzică populară de dumincă să urce pe scenă interpreții Mariana Edulescu, Elena Plătică și Marius Cristel.
 
Și anul acesta, organizatorii își doresc să promoveze cu ocazia evenimentului muzica românească. Astfel, la categoriile de vârstă 6 – 8 ani și 9 – 11 ani vor fi prezentate numai melodii românești, la categoriile 12 – 14 ani și 15 – 18 ani în secțiunea „muzică ușoară” piesa interpretată  poate fi atât din repertoriul național cât și internațional, adecvată vârstei iar în secțiunea „muzică populară” la categoriile de vârstă 12 – 14 ani și 15 – 18 ani, candidații vor interpreta  obligatoriu și o piesă fără acompaniament (doină sau baladă).  

Piesele pot face parte din repertoriul oricărei zone geografice ale țării. La secțiunea de muzică ușoară vor participa 50 de concurenți jurizați de Ileana Șipoteanu, Vivi Petcu, Gheorghe Rădulescu, Adrian Dumitrcahe, Petrică Ciobanu. Concursul de muzică populară va avea 20 de concurenți, iar juriul la această secțiune va fi format din: Mariana Edulescu, Elena Plătică, Marius Cristel, Adrian Dumitrache și Petrică Ciobanu.   

Ti-a placut articolul?

Comentarii