Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:46 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A IV-a ediție a Festivalului Național de Teatru „Tanța și Costel” la Medgidia

ro

18 Sep, 2015 13:26 2257 Marime text
 
Festivalul Național de Teatru „Tanța și Costel”, ajuns la ediția cu numărul patru, debutează la finalul lunii septembrie, pe scena Cercului Militar Medgidia.
 
Festivalul are loc la Medgidia în perioada 25 – 27 septembrie, iar programul este unul divers, cu două piese de teatru în primele două seri, și una în ultima seară.
 
Opt trupe de teatru vor oferi publicului din Medgidia o dovadă a talentului lor, punând în scenă piese de teatru din repertoriul național și internațional.
         
Festivalul aduce în fața spectatorilor trupe de teatru de amatori, având ca scop promovarea teatrului românesc, sub toate formele sale.
 
În acest an, la festival vor participa trupe din șapte localități, din principalele regiuni ale țării: Mediaș, Lugoj, Roman, Brasov, Focșani, Iași și Medgidia.
 
Festivalul „Tanța și Costel” are în fiecare an diferite dedicații simbolice, anul acesta fiind sărbătorit „Actorul”, cel care urcă pe scenă, cu emoții sau fără, însă oferă mereu publicului o parte din sufletul său.
 
Publicul va putea urmări piesele „Omul care a văzut moartea” de Victor Eftimiu, „Încurcă lume” de A Herz, „Oameni moderni” de Aura Buzdugan, „Fluturi, fluturi” de Aldo Nicolaj, „Gunoierul” de Mimi Brănescu, „Câmpul de luptă pentru oameni și pământ” după Matei Vișniec și „Regele Lear, în noaptea revelionului” după Tudor Popescu.
 
Evenimentul este organizat de Primăria și Consiliul Local Medgidia, împreună cu Statul Major General, Statul Major al Forțelor Terestre, Garnizoana Medgidia și Cercul Militar Medgidia.
 
Important de știut pentru iubitorii de teatru este faptul că intrarea va fi liberă în toate serile de festival.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii