Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:25 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zi plină de rugby pe stadionul „Mihai Naca“ din Constanța. Cupa 1 Mai, urmată de importantul meci al Tomitanilor (GALERIE FOTO)

ro

27 Apr, 2023 00:00 2310 Marime text
  • La Cupă vor participa aproximativ 150 de copii cu vârste cuprinse între 8 si 15 ani, din Constanța, Mihail Kogălniceanu, Valu lui Traian, Cumpănă, Ovidiu, Medgidia și Peștera. 
 
Duminică, 30 aprilie, este o zi plină de rugby pe stadionul „Mihai Naca“ din Constanța, care va găzdui un adevărat festival al sportului cu balonul oval la nivel juvenil.
 
Începând cu ora 10.00, se va desfășura Cupa 1 Mai la mini-rugby, întrecere organizată de Asociația Județeană de Rugby Constanța, la care vor participa aproximativ 150 de copii cu vârste cuprinse între 8 si 15 ani, din Constanța, Mihail Kogălniceanu, Valu lui Traian, Cumpănă, Ovidiu, Medgidia și Peștera. „În perioada următoare, AJR Constanța intenționează să organizeze cu ajutorul cluburilor din cadrul asociației și al autoritățile locale, cât mai multe astfel de competiții, la Medgidia, Valu lui Traian, Mihail Kogălniceanu, Năvodari, Cumpănă, Ovidiu, dar și la Ghindărești. Aceste acțiuni reprezintă o oportunitate de socializare și interacțiune pentru acești copii, mai ales că jocul de rugby  promovează solidaritatea, respectul, pasiunea, integritatea și disciplina. Rugbyul, o stare de spirit!“, se arată într-un comunicat.
 
Cu o victorie cu punct bonus merg la turneul final
 
Cupa 1 Mai se va derula în intervalul orar 10.00 - 12.00, iar apoi, de la ora 13.00, tot pe stadionul „Mihai Naca“, se va juca meciul ACS Tomitanii Constanța - CS Aurora Băicoi, primele două clasate în competiția Juniorilor U-15 Muntenia. Partida este foarte importantă, în condițiile în care, cu o victorie cu punct bonus, echipa de pe litoral, pregătită de Cristian Cojocaru și Dan Radu, obține calificarea matematică la turneul final, cu o etapă înaintea încheierii sezonului regular. În acest moment, formația Tomitanii are 7 puncte, Aurora Băicoi - 6 puncte, iar a treia echipă, CSU-CSR-RC Săcele Cristian - 4 puncte. La turnel final, programat în perioada 12 - 14 mai, la București, participă cele mai bune patru echipe dintre cele 13 care se înfruntă în campionat. „Mai sunt de stabilit trei echipe, după ce Clujul a obținut deja calificarea. Suntem încrezători că ne vom califica încă de la meciul cu Aurora Băicoi, în care vom beneficia și de sprijinul suporterilor. Pentru turneul final, vom efectua și un cantonament, în capitală“, a declarat Cristian Cojocaru.  
 
Pe primul loc și la U-14
 
Clubul constănțean este pe primul loc în clasament și la categoria de vârstă Under-14, în Campionatul de minirugby AMRB rezervat copiilor născuți în anii 2009 și 2010. Formația constănțeană a câștigat și în etapa a 12-a, 35-0 cu RC Brașov, la turneul de la București. Cu acest prilej, Tomitanii s-au numărat printre sportivii care au participat, pe Stadionul Arcul de Triumf, la inaugurarea celui mai mare tricou din lume, realizat din 250.000 de peturi reciclabile. Recordul a fost marcat la un eveniment organizat pe arena din capitală, în prezența echipei naționale de rugby, dar și a sute de copii. Datorită acestei performanțe, România a intrat în Cartea Recordurilor. Tricoul măsoară 109 metri lungime și 74 metri lățime și este similar cu tricoul național de rugby al României.
 
De la Smiley, la Bobiță și Dorel din „Las Fierbinți“
 
Amplul eveniment rugbystic a cuprins și momente artistice, iar la concertul lui Smiley cei de la Tomitanii au dat startul distracției, din tribună. Apoi, pe drumul de întoarcere către Constanța, la o pauză, componenții echipei de pe litoral s-au întâlnit cu doi dintre actorii din serialul „Las Fierbinți“, Mihai Bobonete („Bobiță“) și Mihai Rait („Dorel“). Întâlnirea a fost imortalizată într-o poză, pe care a făcut-o „Bobiță“. Pe 4 mai, de Ziua Națională a Rugby-ului, echipa U-14 de la Tomitanii va disputa un nou meci în campionat, pe Arcul de Triumf.  ׅ
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Tomitanii Constanța)
 
Citește și:
 
Rugbyștii de la Tomitanii Constanța, pe locul întâi și la U-14, și la U-15. Oaspeți de seamă prezenți la evenimentul din București (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii