Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:25 21 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decernarea Premiului „Mehmet Niyazi” şi Festivalul de Muzică Tătărească „Sebat Husein”, organizate, în weekend, de UDTTMR

ro

27 Nov, 2015 16:15 1487 Marime text
Uniunea Democrată a Tătarilor Turco – Musulmani din România (UDTTMR) organizează, mâine, mai multe manifestări dedicate comemorării poetului, publicistului și pedagogului Mehmet Niyazi.
 
Evenimentele vor avea loc la Medgidia, după următorul program: ora 12,30 – depuneri de coroane la bustul lui Mehmet Niyazi (Parc Poștă), ora 13,00 – Comemorare Mehmet Niyazi la Cimitirul Musulman din Medgidia şi ora 14,00 – Decernarea premiului „Mehmet Niyazi” la Casa Armatei.
 
În anul 2007, la inițiativa deputatului UDTTMR de atunci, Aledin Amet, Parlamentul României a adoptat legea privind instituirea Premiului „Mehmet Niyazi” pentru cultivarea și promovarea valorilor literaturii, artei și culturii tătare din România. Anul acesta, premiul va fi acordat Prof. Univ. Dr. Iusuf Timurlenc.
 
Festivalul de Muzică Tătărească „Sebat Husein”
 
De asemenea, Tot la sfârșitul acestei săptămâni, duminică,  începând cu ora 16.00, se va organiza la Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanța a doua ediție a Festivalului de Muzică Tătărească „Sebat Husein”. Timp de aproximativ trei ore, vor evolua artiști din rândul comunității tătare din România.
 
Ediția de anul acesta se bucură și de participarea renumitului interpret de muzică folk și poetului Arslanbek Sultanbekov, originar din regiunea Karaceai. 

Sursa foto: Arhivă

Ti-a placut articolul?

Comentarii