Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:19 23 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elevii claselor a VIII-a se pregătesc ca în următoarele trei zile să susțină simularea Evaluării Naționale

ro

21 Feb, 2016 16:21 945 Marime text
 
Mâine elevii claselor a VIII-a vor susține prima probă a simulării Evaluării Naționale - la Limba și literatura română, a transmis Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice. Este vorba de aproximativ 188.000 de copii ce mâine vor vedea la ce nivel de pregătire au ajuns până la acest moment.
 
De asemenea, ziua de marți nu va rămâne nici ea descoperită de examenel, astfel, elevii vor susține proba la Matematică, iar miercuri va avea loc proba la Limba și literatura maternă, pentru cei care studiază în limbile minorităților naționale. Rezultatele vor fi comunicate pe 4 martie.
 
„Notele obținute nu se trec în catalog. În situația excepțională în care se dorește consemnarea notei în catalog, elevul trebuie să solicite acest lucru profesorului. În urma analizării rezultatelor, inspectoratele școlare județene vor lua măsuri de monitorizare și control, dar și de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune”, a transmis ministerul, prin intermediul unui comunicat.
 
Subiectele sunt elaborate de către Centrul Național de Evaluare și Examinare, în mod similar modelelor publicate pe site-ul www.subiecte2016.edu.ro, încă din luna noiembrie a anului trecut. Acestea sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacitățile elevilor pe temele prevăzute în programa de evaluare, dar parcurse până la această dată.
 
Ca în fiecare an, corectarea lucrărilor va fi făcută de către doi profesori din unitățile de învățământ în care elevii susțin evaluarea, unul dintre ei fiind cel care predă la clasă, în baza unor bareme care asigură unitatea și obiectivitatea evaluării și notării la nivel național.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii