Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:25 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elena Udrea ”Îmi asum relația cu Alina Bica și sunt dispusă să răspund la DNA"

ro

14 Jan, 2015 22:54 1421 Marime text
 
Președintele PMP, Elena Udrea, a declarat, în această seară, la B1 Tv că în anumite trusturi de presă există un interes pentru campaniile anti-Elena Udrea, care se desfășoară de trei luni, și consideră că a fost cel mai atacat dintre candidați în timpul campaniei electorale. Ea consideră că această campanie are legătură cu mandatul lui Traian Băsescu, deoarece se dorește demolarea percepției conform căreia fostul președinte a sprijinit statul de drept. Totodată, Elena Udrea a spus că își asumă relația cu Alina Bica și a adăugat că nu a știut că aceasta, în 2010, făcea parte din consiliul ANRP, dar este dispusă să răspundă la DNA.
 
Iată cele mai importante declarații ale președintelui PMP, Elena Udrea:
 
Acuzațiile îmi dau dreptul să spun că în anumite trusturi de presă există un interes pentru campaniile anti-Elena Udrea.
Interesul față de mine cred că este exagerat de mare, în ultimele luni m-am întrebat dacă există o strategie în anumite trusturi de presă să fiu atacată într-un context al dosarelor penale. Faptul că de 3 luni de zile se speculează numai pe seama mea, în condițiile în care eu nu am o acuzație oficială din partea instituțiilor statului, mă face să spun că anumite trusturi de presă duc o campanie împotriva mea
Patronii unor trusturi de presă și unii adevrsari politici au interesul de a duce o campanie anti-Elena Udrea. Întrebarea este: de ce?
Nu discutăm de trei luni decât despre Elena Udrea, fie că vorbim despre dosarul în care este implicat fostul soț, fie despre cel în care este implicată doamna Bica.
Am fost cel mai atacat dintre candidați. Au apărut cele mai neașteptate situații. În joia de dinaintea alegerilor au apărut acele fotografii (în care Alina Bica apare alături de Elena Udrea în vacanță la Paris, n.r.) care au contat enorm chiar în cazul arestării fostului soț.
Lucrurile au apărut pentru câteva ore în campanie și au dispărut din dezbaterea publică.
Presa are un rol important. Dacă presa prezintă evenimentele într-un anumit fel, modul în care sunt prezentate sunt cel mai ușor de acceptat.
Alina Bica era într-o deplasare de la un eveniment oficial la altul. Era pur și simplu în trecere pe acolo.
Dacă CSM crede că un procuror nu poate merge cu un prieten la cumpărături în altă țară, este altă discuție. Fotografiile au fost prezentat în campania electorală. Nu am niciun verdict cine se află în spatele acelor fotografii. E o mare diferență, putem avea prieteni, putem avea șefi, pe cineva în familie, care chiar dacă are fapte penale, nu răspunzi pentru ele
Din timpul campaniei, când am avut parte de situații nemaiîntâlnite în cazul altor candidați, până la ceea ce se întâmplă de trei luni de zile, consider că presa duce o campanie împotriva mea.
Există oameni politici direct implicați, care au dosare.
Îmi asum relația cu Alina Bica, așa cum îmi asum că am fost căsătorită zece ani cu Dorin Cocoș.
Îmi doresc ca lucrurile să fie lămurite, să nu existe aceste speculații interesate.
Nu am știut că Alina Bica, în 2010, făcea parte din consiliul ANRP.
Eu am încercat să spun că dacă există o curiozitate legitimă, eu sunt gata să răspund, îmi doresc ca lucrurile să fie lămurite, e foarte important pentru mine să nu existe aceste speculații. Nu am știut că Alina Bica, în 2010, făcea parte din consiliul ANRP. Sunt dispusă să răspund la DNA.
Cei cu care am vorbit despre situația de la ANRP (fosta şefă a ANRP, Crinuţa Dumitrean, a fost reţinută, în noiembrie, de procurorii DNA în dosarul Alinei Bica, n.r.) au spus că nu știu ca ceva să fie în neregulă acolo.
Pe Diacomatu l-a susținut organizația de Ilfov. Când am aflat că Diacomatu nu este tocmai OK, din mai multe surse, și că face partidul de râs, am vorbit cu președintele organizației de Ilfoc, iar dânsul l-a retras din funcție (Sergiu Ionuţ Diacomatu, preşedintele filialei PNL Sectorul 1, este urmărit penal pentru abuz în serviciu în dosarul de retrocedări în care a fost reţinută de DNA Alina Bica, şefa DIICOT, n.r.).
Când am ajuns la PMP, Diacomatu era acolo, nu l-am adus eu. El era șeful organizației Sectorului 1 și sprijinea campania electorală la europarlamentare.
Pe Stelian Gheorghe l-am cunoscut în 2006, când am cumpărat de la el un teren. El mi-a recomandat să cumpăr un teren pe care l-am luat cu un credit și care nu era construibil. Am stat doi ani cu el, a căzut piața imobiliară și am rămas cu un credit uriaș și cu un teren pe care nu vrea să-l ia nimeni.
Am fost un om politic care a făcut foarte puține compromisuri. Întotdeauna, când am avut minimele semnale cu privire la anumiți oameni, îi chemam și le spuneam să părăsească echipa.
Lucrurile care țin de legalitatea acțiunilor altora nu mi se pot reproșa mie.
Traian Băsescu va alege să se reimplice în viața politică atunci când va considera că este momentul. PMP și Traian Băsescu vor rămâne în acest parteneriat. Pe de o parte, PMP este creașia președintelui. Pe de altă parte, noi ne-am asumat să ducem mai departe toată viziunea lui Traian Băsescu.
Situația în legătură cu mine nu este întâmplătoare. Are legătură cu cei zece ani de mandat a lui Traian Băsescu. Se dorește demolarea percepției că Traian Băsescu a sprijinit statul de drept și se dorește construirea percepției că regimul lui Traian Băsescu a fost unul corupt.
Nimeni nu poate să conteste rolul uriaș pe care l-a avut Traian Băsescu.

Sursa: b1.ro, evz.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii