Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:37 16 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

E-Distribuție Dobrogea. Peste 18.000 mii de abonați, reconectați. Situația la această oră

ro

19 Jan, 2018 21:23 957 Marime text
Eforturile pentru reluarea alimentării cu electricitate în zonele afectate de condițiile meteo severe în zonele din județele Constanța și Tulcea au continuat şi astăzi, 19 ianuarie, la ora 20.00, aflându-se pe teren peste noapte 27 de echipe ale E-Distribuție Dobrogea și ale contractorilor.

Societatea continuă să opereze în condiții de stare de urgență pentru județele Constanța și Tulcea, iar numărul de echipe de intervenție a fost suplimentat, inclusiv cu personal din alte județe aflate în aria responsabilitate de responsabilitate a societăților E-Distribuție, respectiv Ilfov, Giurgiu, Călărași și Ialomița.

Cele mai grave probleme s-au înregistrat în zona Sarinasuf, judeţul Tulcea, unde furtuna puternică a doborât 7 stâlpi de înaltă tensiune. Circa 120 de stâlpi de medie şi joasă tensiune au fost rupţi în instalaţile electrice din judetele Constanţa şi Tulcea. Din cauza precipitaţiilor şi temperaturilor scăzute s-a depus chiciură de peste 16 centimetri pe instalaţiile electrice, inclusiv pe conductori, ducând la ruperea acestora.

Pentru alimentarea provizorie a consumatorilor afectati de avarii, se trimit în zonele afectate 21 grupuri electrogene pentru a alimenta clienţii vulnerabili din zona Tulcea. Au prioritate în alimentare Spitalul din Sulina şi pompele de apă.

În județul Constanța au fost reconectați, în ultimele 12 ore aproximativ 17.000 de clienți. În județul Tulcea au fost reconectați peste 1.100 de clienți de la ora 18:00, eforturile concentrându-se acum pentru reconectarea a circa 6.600 de clienți, atât prin reţea cât şi prin grupurile electrogene mobilizate.

În data de 19 ianuarie, la ora 20:00, situaţia se prezenta astfel:
 
  • în judeţul Constanţa s-au alimentat toate localităţile iar deranjamentele individuale şi colective înregistrate vor fi remediate de echipele ce rămân peste noapte în teren.
 
  • în judeţul Tulcea erau nealimentate 2 linii de înaltă tensiune, 15 linii electrice aeriene de medie tensiune total şi 11 parțial, fiind afectate total sau parțial 30 localităţi ( Partizani, Maliuc, Rusca, Nalbant, Trestinic, Sălcioara, Colina, Valea Nucarilor, Dunavaţ, Murghiol, Mila 23, Pardina, Crişan, Sulina, Caraorman, Uzlina, Casimcea, Rahmanu, Zebil, Sarichioi, Sabangia, Ceamurlia de Sus, Slava Rusă, Slava Cercheză, Beidaud, Panduru, Făgăraşu Nou, Enisala, Corugea, Frecăţei). 

”Recomandăm clienților afectați să folosească, pentru a semnala deranjamente, și numerele de tip TelVerde (apelabile gratuit din rețelele naționale) - 0800 070 555, 0800.070.444 și 0800.070.888.
Mulțumim autorităţilor locale, cu care păstrăm un contact permanent, pentru sprijinul acordat intervenţiei echipelor E-Distribuție.”, precizează E-Distribuție Dobrogea.

Sursă foto: E-Distribuție Dobrogea

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii