Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:22 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doi polițiști din Timișoara sunt suspecţi de luare de mită şi complicitate la luare de mită

ro

14 Oct, 2015 14:11 1807 Marime text
Ieri, echipa operativă constituită din ofiţerii Direcției Generale Anticorupție (DGA) - Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA) Timiș și Serviciul Operații - Biroul 2 Timiş, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, a prins în flagrant doi polițiști ai unei Secții de Poliție din Timișoara în timp ce primeau 1.300 lei de la o persoană pentru a nu-i întocmi dosar penal ca urmare a  conducerii unui autoturism cu numere de înmatriculare expirate.
 
 
În fapt, ieri, persoana a depus un denunţ la SJA Timiş, prin care sesiza faptul că, în timp ce se deplasa cu autoturismul proprietate personală, a fost oprit de un agent de poliţie care i-a reţinut permisul de conducere şi actele maşinii, ca urmare a constatării faptului că numerele de înmatriculare erau expirate. De asemenea, agentul de poliţie i-a dat de înţeles denunţătorului că îl poate favoriza pentru a nu i se întocmi dosar penal, în schimbul unor foloase, sens în care i-a cerut să se întâlnească mai târziu  între-un loc indicat de poliţist.
 
La ora stabilită, denunţătorul a fost prezent în locul precizat, unde a fost interpelat de un alt agent de poliţie, colegul primului, care, în schimbul restituirii documentelor reţinute şi pentru a nu întocmi dosar penal în cauză pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 334 alin.1, C.P., a primit suma de 1.300 lei. Conform declaraţiei poliţistului, a rezultat faptul că suma respectivă de bani urma să-i fie remisă colegului său.
 
Faţă de agenţii de poliţie a fost începută urmărirea penală și s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, aceștia fiind suspecţi pentru comiterea infracţiunilor de luare de mită şi  complicitate la luare de mită.



Sursa foto: provincial.md
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii