Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:56 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dispute pentru emblemă între Armată și echipa lui Becali​

ro

03 Dec, 2014 19:56 1067 Marime text
 
Clubul Sportiv al Armatei Steaua, din suborinea Ministerului Apărării Naționale, are în structura sa și o secție de fotbal, fără să se mai precizeze dacă se desfășoară în regim amator sau profesionist, potrivit unui ordin emis recent de ministrul Apărării, Mircea Dușa. Noul ordin al MApN ar putea da CSA Steaua posibilitatea să-și facă echipă profesionistă de fotbal. Modificarea operată de ministrul Dușa apare în contextul în care clublul Armatei se află într-o dispută cu echipa omului de afaceri Gigi Becali, FC Steaua București, privind emblema, relatează HotNews.

Actul normativ al lui Dușa modifică Regulamentul de organizare a CSA Steaua care fusese aprobat printr-un alt ordin emis de același ministru, M. 115 din 26 noiembrie 2013.  Regulmentul vechi, la articolul 8, litera b,  prevedea că  „în cadrul Clubului Sportiv al Armatei STEAUA funcționează următoarele secții pe ramura de sport, ca discipline sportive (...) pe echipe - baschet, fotbal (amator), handbal, hochei pe gheață, polo, rugby și volei”.

În noul regulament, aprobat prin ordinul M. 125 din 24 noiembrie 2014 , lista disciplinelor pe echipe este aceeași, însă la fotbal dispare precizarea dintre paranteze amator. De asemenea, la disciplinele individuale se adaugă noi sporturi ca secții distincte ale CSA Steaua: radioamatorism, yachting, tenis de masă, șah.

În septembrie 2014, Clubul Sportiv al Armatei Steaua a primit certificatul de înregistrare al mărcii Steaua București, numele și sigla echipei de fotbal revenind în proprietatea Armatei, fapt certificat de Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci.

După aproape 9 luni de la solicitare, Clubul Sportiv al Armatei a primit oficial certificatul de înregistrare al mărcii Steaua București, inclusiv emblema de pe echipamentul clubului de fotbal, inclusiv cele două stele care reprezintă cele peste 20 de titluri câștigate, au relatat Știrile Pro TV, conform Mediafax.

Titularul mărcii are drepturi exclusive asupra numelui Steaua București.

Ofițerii de la clubul sportiv al Armatei vor notifica echipa lui Gigi Becali să nu mai folosească acest nume fără consimțământul lor.

În plus, CSA Steaua al MApN va cere FC Steaua să plătească toate sumele de bani încasate din vânzarea materialelor promoționale.


Sursa: HotNews
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii