Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:52 22 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un veteran al celui de-Al Doilea Război Mondial, premiat cu Emblema de Onoare a Armatei României la împlinirea a 100 de ani

ro

22 Jan, 2019 14:48 370 Marime text
Emblema de Onoare a Armatei României a fost conferită marți, 22 ianuarie, căpitanului (rtr.) Ioan Dulă, veteran al celui de-Al Doilea Război Mondial, prin Ordin al ministrului apărării naționale, cu prilejul împlinirii a 100 de ani, pentru Meritele deosebite obținute pe frontul celui de-Al Doilea Război Mondial, precum și ca simbol al respectului și considerației întregului personalul militar și civil din Ministerul Apărării Naționale.

Distincția a fost înmânată de secretarul de stat pentru relația cu Parlamentul și calitatea vieţii personalului, Mihai Dan Chirică, în cadrul unei ceremonii ce a avut loc în localitatea Roșiorii de Vede, județul Teleorman.
Căpitanul (rtr.) Dulă a participat, ca militar al legendarului Regiment 20 Dorobanți, la luptele de pe frontul de Est la Orelka, Oskol și Done, urmate, după terminarea războiului, de patru ani de prizonierat în Caucaz.

„Prin exemplul dumneavoastră personal, domnule căpitan, ați contribuit, alături de camarazii dumnevoastră de arme, la educarea tinerei generaţii în spiritul înaltelor idealuri de viaţă și al dragostei de ţară. Ați transmis flacăra iubirii de țară copiilor dumneavoastră, unul dintre ei urmându-vă chiar exemplul, servindu-și țara ca ofițer activ, până la gradul de colonel. Și nu doar lor. Vor duce mai departe povestea faptelor dumneavoastră de vitejie cei 10 nepoți și cei 10 strănepoți. Să vă trăiască și să vă bucure viața, ani mulți de acum înainte”, i-a transmis distinsului veteran, secretarul de stat Mihai Dan Chirică la evenimentul de acordare a Emblemei de Onoare a Armatei României.

Emblema de Onoare a Armatei României reprezintă cea mai înaltă distincție onorifică din sistemul de distincții militare.

Emblema se conferă prin ordin de către ministrul apărării naționale, din proprie considerație sau la propunerea secretarilor de stat, a șefului Statului Major al Apărării ori a șefilor celorlalte structuri centrale ale Ministerului Apărării Naționale sau subordonate nemijlocit ministrului apărării naționale, pentru fapte deosebite care au contribuit la ridicarea prestigiului Armatei României. 

Sursa foto: Facebook/MApN

Ti-a placut articolul?

Comentarii