Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:55 07 12 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ceremonie de acordare a primului grad de ofițer, absolvenților români ai academiilor militare din SUA (galerie foto)

ro

05 Jun, 2019 16:32 824 Marime text
Ministrul apărării naționale, Gabriel Leș, și șeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, au participat miercuri, 5 iunie, la sediul M.Ap.N., la ceremonia de acordare a primului grad de ofițer absolvenților români ai academiilor militare din Statele Unite ale Americii. La activitate a fost prezentă o delegație americană, condusă de atașatul militar al SUA în România, colonelul Scott Weston.

Prin ordin al ministrului apărării naționale, a fost acordat gradul de sublocotenent lui Ovidiu-Gabriel Baciu, absolvent al Academiei Militare de la West Point, și lui Petruț Ghiță, absolvent al Academiei Forțelor Aeriene de la Colorado Springs.

În cadrul aceleiași ceremonii, au fost felicitați și absolvenții colegiilor militare naționale admiși în acest an la studii în academiile militare ale categoriilor de forțe din SUA. De la Colegiul Național Militar „Ștefan Cel Mare” au fost admiși, în acest an, la studii în Statele Unite trei absolvenți: elevul plutonier-adjutant Răzvan Moldovanu, care va urma, în următorii patru ani, cursurile Academiei Militare a Forțelor Aeriene din Colorado Springs, elevul plutonier Bogdan Daniliuc pe cele ale Academiei Militare a Forțelor Terestre de la West Point și elevul sergent Mădălin-Georgel Savin care, împreună cu eleva plutonier Cezara-Ioana Vlad de la Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu” vor urma cursurile Academiei Militare a Forțelor Navale de la Annapolis.

Ti-a placut articolul?

Comentarii