Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:00 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Discuţii despre perspectivele economice ale judeţului Tulcea

ro

06 Dec, 2013 11:37 1626 Marime text
Ieri, de la ora 15.00, în sala de conferinţe a hotelului Esplanada a avut loc o întâlnire între reprezentanţii societăţilor comerciale de referinţă care îşi desfăşoară activitatea pe raza judeţului Tulcea şi parlamentarii de Tulcea. S-a discutat, cu această ocazie, despre perspectivele economice ale judeţului Tulcea.

Mai exact, cei din conducerea societăţilor Alum, Feral şi Tremag au solicitat autorităţilor tulcene să îi sprijine pentru a plăti un preţ mai mic pentru energia utilizată în producţie.

Reprezentanţii Alro au prezentat invitaţilor tulceni situaţia la nivel european a preţului la energie plătit de marii consumatori şi au concluzionat că românii sunt dezavantajaţi din acest punct de vedere.

„Noi suntem creatori de locuri de muncă. Trebuie să luăm în calcul şi impactul social pe care l-ar avea oprirea activităţii în acest domeniu“, a spus Gheorghe Dobra, director al Alum Tulcea.

Preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu, le-a spus reprezentanţilor celor trei societăţi că cea mai bună soluţie este ca problemele pe care le au să ajungă pe masa premierului Victor Ponta.

„Vă propun să avem o iniţiativă semnată de toţi parlamentarii din Tulcea, de mine, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean şi de prefectul Lucian Simion, pe care să o înaintăm spre primul ministru. Dumneavoastră trebuie să realizaţi un document suport în care să prezentaţi situaţia (succint). Cred că o idee bună ar fi să prezentaţi şi impactul social pe care l-ar avea închiderea acestor unităţi“, a spus preşedintele Horia Teodorescu.

Patru parlamentari de Tulcea au participat la şedinţa de joi, alături de preşedintele CJ Tulcea şi prefectul Lucian Simion: senatorul Octavian Motoc, senatorul Trifon Belacurencu, deputatul Ion Bălan, deputatul Marian Avram.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii