Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:56 10 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Discursul însărcinatului cu afaceri al SUA, Dean Thompson, la premierea antreprenorului lunii august

ro

21 Aug, 2015 15:18 996 Marime text
 
Programul Ambasadei intitulat „Antreprenorul lunii” aduce în prim plan persoane şi companii care demonstrează cele mai importante trăsături ale unui antreprenor. Un antreprenor vede potenţialul existent într-o idee nouă şi face un pas îndrăzneţ, şi adesea riscant, folosindu-şi doar calităţile, perseverenţa şi curajul pentru a transforma acea idee în realitate. Prin intermediul programului „Antreprenorul lunii”, Ambasada aduce în prim plan antreprenori care valorifică oportunităţile unice existente în diverse sectoare industriale şi regiuni din România.

Luna aceasta Ambasada SUA desemnează drept „Antreprenorul lunii” Modpack System, companie fondată în judeţul Prahova de fraţii Bogdan şi Valentin Mălăescu. În mod evident, fraţii Mălăescu cred că firmele multinaţionale oferă extraordinare oportunităţi de dezvoltare companiilor locale. Modpack este un excelent exemplu al modului în care se poate face acest lucru.

Fondată cu doar opt ani în urmă, în 2007, Modpack Systems a înţeles că firmele care produc pentru export vor avea nevoie de soluţii de ambalare particularizate de primă clasă. Pentru a-şi trimite produsele în întreaga lume în siguranţă şi a consolida locul României în cadrul importantelor reţele mondiale de producţie, aceste companii căutau parteneri locali de încredere, care să răspundă cerinţelor lor. Modpack a venit în întâmpinarea acestor cerinţe. Astăzi, compania şi-a câştigat loialitatea şi recomandări din partea unor companii din întreaga lume, printre care se numără importanţi producători americani prezenţi în România, precum Ford, General Electric şi Timken.„Bună ziua, doamnelor şi domnilor, distinşi oaspeţi. Vă mulţumesc pentru că vă aflaţi aici astăzi, când Ambasada SUA anunţă Antreprenorul lunii august. Doresc să mulţumesc atât firmei Modpack System pentru că ne-a primit în minunatul său sediu, cât şi Camerei de Comerţ şi Industrie Prahova şi preşedintelui Aurelian Gogulescu, pentru sprjinul şi generozitatea demonstrate în organizarea acestui eveniment. Mulţumesc de asemenea tuturor reprezentanţilor autorităţilor şi industriei care şi-au făcut timp să fie alături de noi astăzi. Vă mulţumesc.

Ambasada SUA a lansat programul Antreprenorul lunii în ianuarie 2015. Sunt mândru că în fiecare lună aducem în prim plan persoane şi companii din România. Aceşti antreprenori au înţeles potenţialul unei idei noi de afaceri, iar apoi au dezvoltat cu energie şi curaj un plan atent pentru a transforma acea idee în realitate. Călătorind prin România am văzut eu însumi că există inovare şi creativitate în toate segmentele economiei. Prin programul „Antreprenorul lunii”, Ambasada promovează antreprenori locali excelenţi care creează produse şi servicii într-o varietate de sectoare industriale şi regiuni.

În august, Ambasada SUA desemnează Modpack System, fondată aici, în judeţul Prahova de fraţii Bogdan şi Valentin Mălăescu drept „Antreprenorul lunii”. Fraţii Mălăescu cred şi demonstrează în mod clar că prezenţa companiilor multinaţionale oferă extraordinare oportunităţi de dezvoltare pentru companiile locale şi contribuie la creştere economică. Fondată cu doar opt ani în urmă, în 2007, Modpack Systems a înţeles că firmele care produc pentru export vor avea nevoie de soluţii de ambalare personalizate, de primă clasă. Pentru a-şi trimite produsele în întreaga lume în siguranţă şi a consolida locul României în cadrul importantelor reţele mondiale de producţie, aceste companii căutau parteneri locali de încredere. Modpack a venit în întâmpinarea cerinţelor companiilor şi s-a dezvoltat rapid la nivelul de astăzi.

Prezenţa la eveniment a unui număr atât de mare de clienţi ai Modpack System demonstrează receptivitatea, creativitatea şi eficienţa activităţii desfăşurate de companie. Modpack System şi-a câştigat loialitatea şi recomandări din partea unor companii din întreaga lume, printre care se numără importanţi producători americani prezenţi în România, precum Ford, General Electric şi Timken.

Astăzi, Modpack System este ea însăşi o companie multinaţională care desfăşoară operaţiuni în Polonia şi are un punct de lucru la Praga, Modpack System Czech. Scopul său este ca în următorii ani să îşi asigure un loc de frunte printre companiile europene specializate în producţia de ambalaje din lemn şi alte soluţii de ambalare. Îi felicităm pentru ambiţie. Aflându-ne aici, în acest sediu ce reprezintă o substanţială nouă investiţie, îmi este clar că Modpack System crede în potenţialul României şi mizează pe continuarea creşterii. Este evident că Modpack System şi clienţii săi americani ajută la consolidarea robustei fundaţii pe care este întemeiată componenta economică şi comercială a parteneriatului nostru strategic. În încheiere aş vrea să remarc faptul că nu doar locuitorii judeţului Prahova au avut de câştigat din succesul companiei; compania are de asemenea sedii în Cluj Napoca şi în prezent are 100 de angajaţi români în aceste sedii.

A fost o plăcere să mă aflu astăzi aici, să văd sediul Modpack Systems şi să acord recunoaştere companiei pentru realizările sale extraordinare. Felicitări!”, a precizat Dean Thompson.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii