Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:35 19 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Directorul Muzeului de Artă Constanța dr. Doina Păuleanu S-a stins „descendentul ultim pe linie masculină al acestei dinastii extraordinare prin care s-a făurit România modernă“

ro

05 Dec, 2017 17:33 1808 Marime text
La aflarea veștii trecerii în eternitate a regelui Mihai, „descendentul ultim pe linie masculină al dinastiei extraordinare prin care s-a făurit România modernă“, istoricul și criticul de artă dr. Doina Păuleanu, director al Muzeului de Artă Constanța, și autoare a volumului „Regalitatea şi marea. Dobrogea 1878-1914“ a transmis un emoționant mesaj:

„Regret literalmente moartea regelui Mihai pentru că a fost o figură însemnată a istoriei noastre, a fost un simbol pentru poporul român și a rămas un exemplu de verticalitate, de moralitate, de angrenare în viața socială cu un tact și o discreție dintre cele mai alese. A fost de mic copil în situația de a domni, a avut niște alegeri de făcut în viață, le-a făcut de obicei pe cele bune, dar orice om face și alegeri mai puțin inspirate. A fost un om care a iubit România și a iubit literalemente poporul român, a fost un care a fost foarte departe de țară atâta vreme cât a trăit în exil, iar exilul a fost o situație de fapt pe care au trăit-o mulți oameni în perioada comunistă în țară, cât și în afara ei” - a declarat pentru ZIUA de Constanța, dr: Doina Păuleanu. 

”Moartea regelui Mihai lasă un gol în sufletul fiecăruia dintre noi, pentru că aveam nevoie de un om cu o asemenea anvergură morală, intelectuală, un om care să fie descendentul ultim pe linie masculină al acestei dinastii extraordinare prin care s-a făurit România modernă, un om educat în spiritul celor mai înalte valori sociale și politice, un om la care ne vom referi întotdeauna ca la un reper al istoriei și devenirii noastre“ - a mai precizat istoricul Doina Păăuleanu. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii