Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:56 24 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DIICOT. Bărbaţi, reţinuţi pentru operaţiuni cu etnobotanice (document)

ro

04 Oct, 2018 14:28 825 Marime text
La data de 03.10.2018 procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Braşov au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor  PISCOI SEPTIMIU zis „Gambino Lorenzo”, PISCOI PETRU, BACS ALEXANDRU-SEBASTIAN şi BENGHIAC OVIDIU-ŞTEFAN, pentru săvârşirea infracţiunii de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a reţinut faptul că la începutul anului 2018, inculpatul Piscoi Septimiu și-a stabilit domiciliul din judeţul Mureş, în  municipiul Brașov, demarând cu această ocazie activitatea de comercializare a etnobotanicelor.

S-a reţinut faptul că inculpatul a procurat substanțele din Polonia, prin intermediul on-line, coletele cu substanțe active fiind direcționate ulterior către adresa de domiciliu a fratelui său,inculpatul  Piscoi Petru.

De asemenea, inculpatul Piscoi Septimiu a comercializat în repetate rânduri substanţe psihoactive inculpatului Benghiac Ovidiu Ştefan pe care acesta  le-a utilizat în prepararea unor produse de tip „etnobotanice”, prin stropire a plantelor comune. Ulterior, inculpatul le ambala în pliculeţe şi le comercializa atât la locuinţa sa, în apropierea imobilului sau în alte locuri din cartierul unde locuia efectiv,  la preţul de 50 lei, eventualii consumatori putându-şi confecţiona aproximativ 5 ţigarete dintr-o asemenea cantitate.

În cursul zilei de 03.10.2018 procurorii DIICOT-S.T.Braşov împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Brașov au efectuat un număr  de 9 percheziţii domiciliare pe  raza municipiului Brașov, a orașului Ghimbav și pe raza municipiului Târgu Mureș, ocazie cu care au fost ridicate aproximativ 110 grame substanţă activă Fubinaca, ce urma a fi preparată prin fierbere şi stropire a plantelor (se pot obţine 5 kg fragmente vegetale pentru vânzare) şi 300 grame fragmente vegetale preparate cu substanţa activă Fubinaca, pregătite pentru vânzare.

Valoarea pe piaţă a substanţelor psihoactive găsite, în cazul vînzării, este în sumă de aproximativ 60.000 euro.

De asemenea, a fost ridicată şi indisponibilizată suma de 105.000 de euro și 22.500 de lei obţinută de către inculpaţi  din comercializarea respectivelor substanţe.

"Menţionăm că din materialul probator administrat în cauză au rezultat date şi indicii temeinice cu privire la faptul că, două persoane care au fost condamnate pentru comiterea unor infracţiuni de omor, erau clienţi ai inculpaţilor şi au comis faptele sub influenţa produselor psihoactive (cauzele de omor au fost mediatizate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul pentru Minori şi Familie Braşov)", precizează procurorii.

În cursul zilei de astăzi inculpaţii au fost prezentaţi  Tribunalului Braşov cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul Serviciului de Acțiuni Speciale Brașov și Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Mureș.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

"Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, suspecții şi inculpații beneficiază de drepturile şi garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumția de nevinovăție", menţionează procurorii.

Ti-a placut articolul?

Comentarii