Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:56 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DIICOT a găsit 30 de kilograme de cocaină la Constanţa. Sunt suspectaţi un francez şi un libanez

ro

17 Feb, 2014 11:02 2922 Marime text
Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa au efectuat,  în data de 14 februarie 2014,  un număr de 8 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Constanţa, în cadrul unei acţiuni pe linia combaterii traficului de droguri de mare risc.
Din probele aflate la dosar rezultă că inculpatul K.K.I, cetăţean libanez rezident în România împreună cu inculpatul A.A, cetăţean francez de origine kuweitiană, au intrat în posesia unei importante cantităţi de cocaină care a fost introdusă pe teritoriul României prin portul Constanţa şi că au întreprins acţiuni în vederea scoaterii din ţară, pe cale maritimă, a unei părţi din droguri, prin acelaşi port, în cursul zilei de 14.02.2014, prin intermediul unor persoane neidentificate până în prezent.
În data anterior menţionată s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante, ocazie cu care a fost capturată cantitatea de aproximativ 30 kg de cocaină.
Valoarea de piaţa a drogurilor se ridică la 3 milioane de euro.
Procurorii  D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală au dispus măsura preventivă a reţinerii faţă de 2 persoane, fiind sesizat Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare preventivă.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale şi Serviciul Român de Informaţii.
Menţionăm că persoanele cercetate în prezenta cauză beneficiază de garanţia legală şi  constituţională a prezumţiei de nevinovăţie.
cap_9.jpg
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii