Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:37 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DGA. Poliţist trimis în judecată pentru luare de mită

ro

09 Feb, 2018 14:36 1742 Marime text
Ca urmare a finalizării urmăririi penale și a activităților realizate de către lucrătorii Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Direcția Anticorupție pentru Municipiul București și Județul Ilfov (D.A.M.B.J.I.), în baza delegării procurorului competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, la data de 08.02.2018, s-a dispus trimiterea în judecată prin rechizitoriu a unui agent de poliție în cadrul I.P.J. Ilfov, cercetat în stare de arest preventiv pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită în formă continuată (20 acte materiale) și fals intelectual.
          
La data de 22.05.2017, lucrătorii D.A.M.B.J.I. s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că polițistul, în exercitarea atribuțiilor de poliție rutieră, pretinde și primește diverse sume de bani de la conducători auto în schimbul neaplicării măsurilor legale, ori a aplicării unor măsuri mai puțin grave decât cele prevăzute pentru abaterile săvârșite.
   
Urmare a cercetărilor efectuate de lucrătorii D.A.M.B.J.I. la delegarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, s-a administrat probatoriul din care a rezultat că, în perioada octombrie 2016 – decembrie 2017, agentul de poliție în cauză a pretins și primit sume de bani cuprinse între 50 și 350 de lei, precum și foloase necuvenite, de la conducători auto și alte persoane.
La documentarea şi probarea activităţii infracţionale, lucrătorii D.A.M.B.J.I., împreună cu procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov au beneficiat de sprijinul Serviciului Județean Anticorupție Ialomița, al Serviciului Operaţii din cadrul D.G.A., precum și de suportul lucrătorilor D.G.P.I.
 
"Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a  procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie", potrivit procurorilor.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii