Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:48 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Descinderi într-un dosar privind comiterea infracţiunilor de înşelăciune privind asigurările şi şantaj

ro

29 Mar, 2018 11:54 1471 Marime text
Percheziţii ale Poliţiei Capitalei au avut loc astăzi într-un dosar privind comiterea infracţiunilor de înşelăciune privind asigurările, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals intelectual şi şantaj.
 
Potrivit Poliției Capitalei, În această dimineaţă, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, pun în aplicare 7 mandate de percheziţie domiciliară şi pun în executare 21 de mandate de aducere, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune privind asigurările, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals intelectual şi şantaj.
 
Din investigaţiile efectuate a rezultat presupunerea rezonabilă că un grup infracţional nestructurat s-ar fi specializat în fraudarea societăţilor de asigurări, prin obţinerea ulterioară a primelor de asigurare, în baza înscenării unor evenimente rutiere în care erau implicate autovehicule asigurate prin efectul legii (RCA).
 
Din probele administrate în cauză s-a concluzionat că membrii grupului ar fi acţionat după un scenariu prestabilit şi, întrucât pentru atingerea scopului ilicit aveau nevoie de autovehicule pe care să le implice în accidente, aceştia ar fi atras persoane care, pentru o recompensă în bani, şi-ar fi pus la dispoziţie propriile maşini, cu ajutorul cărora erau regizate evenimente rutiere. Cercetările au relevat că în vederea obţinerii sumelor ilicite, bănuiţii ar fi săvârşit presiuni asupra unor persoane implicate în evenimente rutiere.
 
Prejudiciul cauzat societăţilor de asigurare se ridică la aproximativ 470.000 de lei.
 
Persoanele vizate vor fi conduse pentru audieri la sediul Serviciului Furturi de Autovehicule.
 
Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiilor şi al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.
 

”Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie” - au precizat reprezentanții Poliției Capitalei.

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii