Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:50 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Descinderi într-un dosar de evaziune fiscală şi spălarea banilor. Prejudiciu de milioane de lei

ro

20 Feb, 2018 07:56 1646 Marime text
În cursul dimineţii, 20 februarie a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pun în aplicare 15 mandate de percheziţie domiciliară în municipiul Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Argeş, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălarea banilor, în domeniul comerţului cu piese auto şi accesorii.
 
Din datele şi probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că  bănuiţii, în perioada 2015 – 2016, au înregistrat fictiv achiziţii de bunuri şi servicii, în valoare de aproximativ 3.300.000 de lei, de la societăţi comerciale cu comportament de tip “fantomă”, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale.
 
Persoanele implicate vor fi conduse pentru audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Poliţia Sectorului 5.
 
Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la 700.000 de lei, suma supusă procesului de spălare a banilor fiind de 1.300.000 de lei.
 
Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi de sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Argeş.
 
”Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, menționează IGPR.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii