Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:23 22 06 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deputatul PDL Cătălin Teodorescu, sub control judiciar

ro

03 Dec, 2014 15:44 798 Marime text
În completarea comunicatelor nr. 1654 și 1656, din data de 20 noiembrie 2014, 1658 și 1662 din data de 21 noiembrie 2014, 1674 și 1676 din data de 24 noiembrie 2014, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:
 
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe toată durata urmăririi penale, începând de la data de 03 decembrie 2014, față de inculpatul Teodorescu Cătălin Florin, deputat în Parlamentul României, în cauză rezultând suspiciunea rezonabilă că acesta a săvârșit, infracțiunea de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.
 
Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligații:
 
a) să se prezinte la organul de urmărire penală ori de câte ori este chemat,
b) să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinței,
c) să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat,
d) să nu depășească teritoriul României, decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului competent,
e) să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte arme,
f) să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar.
 
Inculpatului i s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.
 
Inculpatului Teodorescu Cătălin Florin i s-au adus la cunoștință calitățile procesuale și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.
 
Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

UPDATE, ora 15.45
Potrivit B1 TV, în aceste momente, Cătălin Teodorescu este audiat la DNA

Ti-a placut articolul?

Comentarii