Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:39 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Sănătăţii „Dacă nu luăm urgent măsuri, în trei ani rămânem fără medici“

ro

19 Apr, 2015 08:56 1384 Marime text
Dacă nu se iau urgent măsuri de stopare a migraţiei medicilor, în trei ani de zile, România va rămâne fără specialişti, susţine ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

„Dacă în acest an nu se iau măsuri reale pentru stoparea migraţiei cadrelor medicale, în maximum trei ani România va rămâne fără specialişti", a spus Bănicioiu, ieri seară, într-o emisiune la B1 Tv.

Ministrul Sănătăţii este de acord că salariile mari sunt unul dintre punctele de atracţie pentru medicii care decid să părăsească România, dar susţine că o contribuţie importantă a avut-o şi decizia de blocare a posturilor.

„Foarte mulţi mă mai întreabă şi pe mine «dar de ce au plecat?». Bun. Mulţi plecau pentru că concurenţă cu Vestul. Acolo, un medic specialist poate ajunge şi la câteva mii bune de euro, pe lună. Clar există acea motivaţie fiannciară. Dar mulţi, culmea, nu pleacă pentru bani", a spus Bănicioiu.

El crede însă că „securea care a tăiat orice speranţă" a fost, de fapt, blocarea posturilor în sistemul medical.

„I-am şi gonit. Pentru că noi, când am blocat posturile, toate promoţiile de medici care au terminat specialitatea în România, din perioada 2010-2014 - au trebuit să plece, neavând cum să se angajeze în România. Deci noi am creat trendul“, susţine Nicolae Bănicioiu.

Ministrul Sănătăţii a mai spus că a deblocat posturile şi speră să ajungem anul acesta la aproape 5.000 de persoane angajate în sistem.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii