Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:18 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cu „dedicaţie” de la DNA pentru Lazăr Iordache, vicepreşedintele ANMDM

ro

23 Aug, 2016 11:42 2679 Marime text
Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 22 august 2016, a inculpatului Iordache Lazăr, vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale (ANMDM), cercetat pentru săvârşirea infracțiunilor de dare de mită şi cumpărare de influență.
 
În referatul cu propunere de arestare preventivă întocmit de  procurori se arată că, în cauză, există date şi probe care conturează următoarea stare de fapt: în perioada aprilie – iunie 2016, inculpatul Iordache Lazar i-a promis unei persoane cu funcţie de conducere din cadrul Ministerului Sănătăţii un procentaj de 5% din sumele alocate de Ministerul Sănătății pentru două spitale (destinate construirii unei stații de epurare, respectiv pentru dotarea cu echipamente medicale), iar la data de 28 aprilie 2016 i-a remis suma de 126.000 lei în legătură cu atribuțiile de serviciu ale funcţionarului privind semnarea alocărilor bugetare către acele spitale şi pentru ca acesta să îşi exercite influenţa asupra persoanelor responsabile din minister, astfel încât să fie semnate alocările bugetare.
 
Sumele de bani promise şi remise de Iordache Lazăr proveneau chiar din fondurile alocate de Ministerul Sănătății pentru realizarea, la cele două spitale, a proiectelor de construire a unei stații de epurare, respectiv  dotarea cu echipamente medicale .
 
Inculpatului Iordache Lazăr i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.
 
Astăzi, este prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
 
Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale, respectiv punerea în mișcare a acțiunii penale reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii