Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:11 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cotele apelor Dunării au început să crească

ro

17 Sep, 2011 08:56 2483 Marime text
Cotele apelor Dunării au înregistrat joi prima creştere de nivel, după aproape două luni de scăderi dramatice, care au provocat, în urmă cu zece zile, imposibilitatea asigurării tranzitului navelor fluviale către Canalul Dunăre - Marea Neagră.

Directorul general al Companiei Naţionale Administraţia Canalelor Navigabile (CNACN), Valentin Zeicu, a declarat vineri, că, în urmă cu o zi, mira hidrografică de la Cernavodă a înregistrat o creştere de 3 centimetri a apelor Dunării.

'Indiscutabil, pe 15 septembrie am primit un semnal îmbucurător legat de nivelul Dunării. Nu înseamnă foarte mult 3 centimetri, dar lucrurile se vor ameliora în zilele următoare. Conform prognozei hidro-meteorologice, până pe data de 22 septembrie cotele Dunării vor creşte cu 30 de cm şi asta înseamnă ceva dacă ţinem cont de faptul că, în urmă cu o zi, în avant-portul de la Cernavodă, deci în zona canalului de acces din Dunăre către ecluză, cota era de minus 123, faţă de limita normală pentru navigaţie', a precizat Zeicu.

Potrivit directorului general al CNACN, cotele scăzute ale fluviului au dus, până în prezent, la imposibilitatea tranzitării pe Canalul Dunăre - Marea Neagră a peste 130.000 de tone de marfă, ce ar fi trebuit transportată la bordul vaselor fluviale blocate acum pe fluviu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii