Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:45 25 03 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cooperare între poliţiştii români şi partenerii din state Schengen

ro

14 Aug, 2016 11:59 852 Marime text
Poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul celorlalte state membre Schengen au depistat, în ultima săptămână, 671 de persoane, 105 autovehicule, 61 de documente, 14 plăcuţe de înmatriculare auto și 5 certificate de înmatriculare, care făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.
 
Autorităţile române sunt conectate la Sistemul de Informaţii Schengen din octombrie 2010, iar din aprilie 2013, la cel de a doua generaţie (SIS II), sistem ce a devenit funcţional şi în România, la fel ca în celelalte state membre Schengen.
 
În urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române, în perioada 5 august – 12 august, au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre, 496 de persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen). 
 
Poliţiştii români au pus în aplicare 23 de mandate europene de arestare, au depistat 208 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi 21 de persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.
 
De asemenea, pe teritoriul României, au fost identificate 65 de autovehicule ce erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor penale, fiind ridicate 54 de documente, 10 plăcuţe de înmatriculare şi 5 certificate de înmatriculare.
 
Totodată, 175 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.
 
Dintre acestea, 37 erau urmărite de Poliţia Română în baza unor mandate europene de arestare, 7 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 7 persoane erau semnalate dispărute de autorităţile române.
 
Partenerii din statele membre au identificat 40 de autovehicule, 7 documente căutate de autorităţile române și 4 plăcuţe de înmatriculare, în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.

Ti-a placut articolul?

Comentarii