Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:07 20 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum cooperează poliţiştii români cu partenerii din statele Schengen

ro

23 Dec, 2017 10:03 1027 Marime text
Poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul celorlalte state membre Schengenau depistat, în ultima săptămână, 745 de persoane, 78 deautovehicule, 33de documente, care făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.
 
În urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române, în perioada 15– 22 decembrie a.c., au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre, 415 persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen). 
 
Poliţiştii români au pus în aplicare21 de mandate europene de arestare, au depistat 150 depersoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi 11persoanecare erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.
 
De asemenea, de pe teritoriul României, au fost ridicate20 de documenteși au fost identificate 67 deautovehiculece erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen,pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.
 
Totodată, 330 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.
 
Dintre acestea, 29 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 32 depersoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar alte 6persoane erau semnalate dispărute de autorităţile române.
 
Partenerii din statele membre au identificat 11 autovehicule și13 documente,căutate de autorităţile române în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii