Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:15 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGPR Cooperare polițienească pentru combaterea criminalității. Ce au constatat polițiștii

ro

01 Oct, 2023 15:10 858 Marime text
Foto cu rol ilustrativ
  • În perioada 22 - 28 septembrie 2023, poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat 785 de persoane, 77 de autovehicule și 49 de documente ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.

În perioada 22 - 28 septembrie 2023, poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat 785 de persoane, 77 de autovehicule și 49 de documente ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen, transmite un comunicat din partea Inspectoratului General al Poliției Române.

Astfel, au fost localizate pe teritoriul ţării noastre 591 de persoane care fac obiectul unor semnalări în SIS (Sistemul Informatic Schengen), în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională - Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Poliţiştii români au pus în aplicare 13 mandate europene de arestare, au depistat 93 de persoane semnalate de către statele membre ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, 245 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară și 15 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.

De asemenea, de pe teritoriul României, au fost ridicate 27 de documente, fiind găsite 70 de autovehicule căutate de partenerii din spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.

Totodată, 194 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională - Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Dintre acestea, 21 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 14 erau semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, alte 22 de persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 11 erau semnalate dispărute de către autorităţile române.

Totodată, partenerii străini au descoperit pe teritoriul lor 22 de documente și 7 autovehicule căutate de autoritățile române, în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.


Citește și:
Acțiuni ale Poliției Române, în unitățile de învățământ și în zona acestora
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii