Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:18 21 09 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cooperare între polițiștii români și partenerii din statele Schengen. Care au fost rezultatele

ro

27 Oct, 2018 11:49 461 Marime text

În perioada 20 - 26octombrie a.c., au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre, 362 de persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen), în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.
 
Poliţiştii români au pus în aplicare 21 de mandate europene de arestare, au depistat 56 depersoane semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen,112 persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciarăși 11 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.
 
De asemenea, de pe teritoriul României, au fost ridicate 13 documente,au fost găsite 42 de autovehicule și 3 certificate de înmatriculare, bunurice erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.
 
Totodată, 222 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.
 
Dintre acestea, 19 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 22 erau semnalate de România ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen,alte 15 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 3 erau semnalate dispărute de autorităţile române.
 
Totodată, partenerii străini au identificat pe teritoriul lor 12 autovehicule căutate de autorităţile române în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale și 12 documente semnalate de România.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii