Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:40 27 10 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Contractul de execuție a lucrărilor de reabilitare a Crucii Caraiman a fost semnat

ro

07 May, 2018 17:30 1347 Marime text

Ministerul Apărării Naționale și asocierea de firme TOP LINE CONSTRUCT S.R.L. (lider) și IMPRESA DI CONSTRUZIONI ING. E. MANTOVANI S.p.A au semnat luni, 7 mai, la sediul M.Ap.N., contractul de execuție a lucrărilor de restaurare și reabilitare a Crucii Caraiman.

Asocierea de firme a fost desemnată câștigătoare în cadrul procedurii de achiziție derulată prin intemendiul platformei SEAP  în perioada decembrie 2017 – mai 2018. Valoarea contractului este de 13.750.923,13 lei fără TVA, iar termenul de finalizare este de 36 de luni. Lucrările vor fi coordonate de Centrul de Domenii și Infrastructuri Sibiu, din cadrul Direcției Domenii și Infrastructuri.

În calitatea sa de administrator legal al monumentului Crucea comemorativă a eroilor români din Primul Război Mondial, Ministerul Apărării Naţionale derulează în perioada 9 mai 2016 - 31 decembrie 2020 proiectul cu titlul „Restaurarea, reabilitarea, conservarea şi amenajarea unui spaţiu expoziţional în cadrul Monumentului Crucea comemorativă a Eroilor români din Primul Război Mondial (Monumentul eroilor "Crucea Caraiman"/ Monumentul Eroilor (Crucea) de pe Vârful Caraiman)”, cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. Contractul de finanţare a fost semnat de către Ministerul Apărării Naţionale şi Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, la data de 26 iulie 2017.

Demersul de reabilitare şi implementare a proiectului este coordonat de Secretarul general al Ministerului Apărării Naţionale, cu sprijinul Direcţiei Domenii şi Infrastructuri.

Autoritatea de Management a Programului Operațional Regional este Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, iar  Organismul Intermediar pentru regiunea Sud Muntenia este Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia.

Sursă foto: descopera.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii