Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:52 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un turist a incendiat pajiștea din apropierea Crucii Caraiman! Cu ce amendă s-a ales (VIDEO)

ro

31 Oct, 2022 11:11 1165 Marime text

Imagine de la eveniment, foto: Jandarmeria Română
3.000 de lei amendă pentru un turist care a incendiat pajiștea din apropierea Crucii Caraiman!

Ieri, în jurul orei 12.00, jandarmii montani prahoveni au fost informați de către un ghid montan despre faptul că un turist a folosit o artificie pe pajiștea din apropierea Crucii Caraiman, aprizând iarba uscată din zonă. Din cauza curenților de aer și a vegetației uscate, focul s-a extins imediat, însă cu sprijinul persoanelor din grupul de turiști, acesta a fost stins într-un timp scurt, evitându-se propagarea incendiului., transmite Jandarmeria Română. 

Jandarmii montani au identificat persoana în cauză, aceasta fiind sancționată contravențional cu suma de 3.000 lei pentru "arderea vegetației pajiștilor fără respectarea prevederilor legislației în vigoare", în conformitate cu Ordonanța de Urgență nr. 34/2013 privind organizarea, administrarea și exploatarea pajiștilor permanente.

Vă reamintim că orice incident de acest fel poate constitui un pericol real atât pentru oameni cât și pentru natură, așadar, dacă observați un început de incendiu, vă rugăm să îl semnalați în cel mai scurt timp jandarmilor montani sau la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112., mai transmite sursa citată. 


Sursa video: Jandarmeria Română 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii