Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:50 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MApN Ceremonie dedicată împlinirii a 95 de ani de la inaugurarea monumentului Crucea Caraiman

ro

14 Sep, 2023 11:32 793 Marime text



Sâmbătă, 16 septembrie, începând cu ora 12.00, la Crucea Caraiman va avea loc un ceremonial militar și religios de omagiere a eroilor neamului românesc cu ocazia împlinirii a 95 de ani de la inaugurarea monumentului și a 10 ani de la înscrierea acestuia în Cartea Recordurilor.

Pentru a celebra împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire, precum și pentru a aduce cuvenita cinstire eroilor ce s-au jertfit pentru unitatea tuturor românilor, în perioada 2016-2021, Ministerul Apărării Naționale a implementat proiectul „Restaurarea, reabilitarea, conservarea și amenajarea unui spațiu expozițional în cadrul Monumentului Crucea comemorativă a Eroilor români din Primul Război Mondial”. Lucrările propriu-zise de restaurare a monumentului s-au desfăşurat pe parcursul a 11 luni, preponderent în perioada caldă, astfel: o lună în anul 2018, cinci luni în anul 2019 (iulie - noiembrie) și cinci luni în anul 2020 (iulie - noiembrie), transmit reprezentanții MApN. 

Proiectul a fost cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Regional 2014 - 2020, Axa prioritară 5, Prioritatea de investiţii 5.1 - Conservarea, protejarea, promovarea şi dezvoltarea patrimoniului natural şi cultural.

Concomitent cu lucrările de reabilitare, Ministerul Apărării Naționale a asumat un set ambițios de măsuri de promovare și informare cu privire la simbolistica, semnificația și istoria Crucii comemorative a Eroilor români din Primul Război Mondial, a mai punctat sursa citată.


Citește și:

Un turist a incendiat pajiștea din apropierea Crucii Caraiman! Cu ce amendă s-a ales (VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii