Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:58 05 12 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Continuă acţiunea de verificare la Spitalul Clinic de Obstetrică -Ginecologie "Prof. Dr. Panait Sârbu"

ro

13 Dec, 2018 14:42 469 Marime text
În această săptămână inspectorii sanitari au monitorizat acţiunile de igienizare, curăţenie si dezinfecţie care au fost efectuate în cadrul maternităţii şi care o parte dintre ele au fost finalizate.

Potrivit Ministerului Sănătății, la începutul acestei săptămâni, luni şi marţi, inspectorii sanitari au monitorizat procesul de recoltare a 106 probe în cadrul autocontrolului realizat de către maternitate. Probele au fost recoltate din mai multe zone cu risc ale unităţii sanitare, respectiv săli de naştere, saloane lehuze, precum şi din departamentul de fertilizare in vitro (FIV).

După probele de autocontrol recoltate de maternitate, în vederea finalizării acţiunii de verificare la unitatea sanitară, inspectorii sanitari vor preleva astăzi 75 probe suplimentare din blocul operator, filtrul spălător medici, ATI cezariene ale căror rezultate vor fi disponibile la începutul săptămânii viitoare.

Conform reprezentanţilor DSP Bucureşti, până în prezent un număr de 45 copii care s-au născut la Maternitatea Giuleşti au fost confirmaţi cu MRSA, 2 copii colonizaţi şi 5 infirmaţi. 

În acest moment 15 copii confirmaţi cu MRSA, mai sunt internaţi în alte unităţi sanitare din care: 5 la Spitalul clinic de urgenţă pentru copii "Grigore Alexandrescu", 2 la Spitalul Clinic de Copii "MS Curie", 4 la Spitalul Clinic de Copii "Dr. Victor Gomoiu" si 4 la Institutul de Ocrotire a Mamei şi Copilului Prof. "Dr. Alfred Rusescu".

Ti-a placut articolul?

Comentarii