Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:43 27 05 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Constructorii vor avea parte de tot sprijinul nostru“ Anunț de ultim moment făcut de CNI despre Cazinoul din Constanța!

ro

13 Apr, 2020 17:34 958 Marime text
În urmă cu scurt timp, Compania Națională de Investiții a avizat pozitiv începerea lucrărilor de execuție pentru consolidarea și reabilitarea Cazinoului din Constanța. „Constructorii vor avea parte de tot sprijinul nostru pentru ca lucrările să fie finalizate în termenul contractual“, a declarat Manuela Pătrășcoiu, directorul general al CNI.
Redăm, în continuare, comunicatul oficial al Companiei Naționale de Investiții:

„Compania Nationala de Investitii, institutie aflata sub autoritatea Ministerului Lucrarilor Publice, Dezvoltarii si Administratiei, a notificat Inspectoratul de Stat in Constructii si Primaria Municipiului Constanta privind demararea lucrarilor de executie pentru consolidarea si reabilitarea cladirii Cazinoului din Constanta.

Amplasamentul fusese predat constructorului pentru efectuarea etapei de proiectare din data de 15 ianuarie a.c., in prezenta ministrului lucrarilor publice, dezvoltarii si administratiei, Ion Stefan.

”Am promis ca voi urmari indeaproape lucrarile la acest obiectiv pentru ca este un simbol al litoralului si al Romaniei. Îi asigur pe constructori ca, din partea ministerului pe care il conduc, au toata sustinerea astfel incat sa nu fie inregistrate intarzieri nici in derularea lucrarilor si nici in decontarea acestora. Finantarea este asigurata!”, a precizat ministrul Ion Stefan.

Conform contractului, asocierea AEDIFICIA CARPATI SA & SC REMON PROIECT SRL & SC PROFESIONAL CONSTRUCT PROIECTARE SRL & SC TEHNOINSTAL SR va executa lucrari de consolidare si restaurare a cladirii principale (S+P+1E+M, pod partial si rampa de acces catre subsol), dar si a zonelor exterioare (reabilitare platforma terasa, retele utilitati, zid de aparare si balustrada). Durata contractuala pentru realizarea lucrarilor este de 27 de luni, iar valoarea investitiei se ridica la 56.627.697,09 lei cu TVA.

”Vom urmari indeaproape derularea lucrarilor si fiecare etapa din acest proiect astfel incat, la sfarsitul lucrarilor, sa putem preda cea mai frumoasa cladire de pe intreg litoralul Marii Negre. Constructorii vor avea parte de tot sprijinul nostru pentru ca lucrarile sa fie finalizate in termenul contractual asumat”, a declarat Manuela Patrascoiu, directorul general al Companiei Nationale de Investitii S.A.

Dupa finalizarea lucrarilor, Cazinoul va fi redat circuitului public, redevenind un centru cultural si de divertisment, care va putea gazdui evenimente culturale, simpozioane, expozitii etc., fiind pusa in valoare, astfel, cea mai importanta cladire publica realizata in stil Art Nouveau din tara noastră“.

Explicație foto: Dr.ing. Petre Badea, director general Aedificia Carpați, min. Dezvoltării, Ion Ștefan, și dir. CNI, Manuela Pătrășcoiu, la deschiderea oficială a lucrărilor de la Cazino

Ti-a placut articolul?

Comentarii