Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:07 01 06 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. Tânăr cu afecțiuni psihice semnalat dispărut, depistat de polițiștii locali

ro

23 Feb, 2019 10:00 1079 Marime text
În cursul zilei de 22 Februarie 2019, în intervalul orar 14.00-22.00, lucrătorii Direcției Generale Politia Locala Constanta au organizat și desfășurat o acțiune de prevenire și combatere a fenomenelor antisociale din segmentul stradal în care 14 polițiști locali organizați în echipe mixte au monitorizat intens următoarele zone de interes public sau comerciale, piețe și cartiere din municipiul Constanța :Henri Coandă, Tomis Nord, Dacia, Trocadero, Victoria, Anadalchioi Palazu Mare, Campus Universitar, Eden, Piața Tomis 3, Piața Brotacei, Piața Ciresica , Parc Tăbăcărie,etc.

În cadrul acestei acțiuni au fost aplicate 36 amenzi contravenționale în valoare de 11.500 lei. Dintre acestea, 14 abateri au fost constatate pentru încălcarea Codului Rutier, 7 abateri pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, consum de alcool, acte de cerșetorie sau vagabondaj, 4 abateri pentru nerespectarea normelor de curatenie în municipiul Constanta, 6 abateri pentru  nerespectarea normelor legale privind evidenta, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români, 2 abateri pentru exercitarea unor acte de comert stradal neautorizat, 2 abateri pentru consum de produse din tutun in scara blocului sau in incinta unei unități sanitare, 1 abatere pentru încălcarea normelor legale privind transportul in regim de taxi.

Au fost verificate 17 autovehicule, in limita competențelor legale. Au fost legitimate 70 de persoane, dintre care 9 au fost conduse la sediul unității de poliție locală pentru stabilirea identitatii. O persoană a fost predată Direcției Generale de Asistență  Socială Constanța pentru dispunerea de măsuri conform competentelor.

Totalul sancțiunilor contravenționale aplicate în cursul zilei de 22 Februarie 2019, a fost de 247 amenzi, iar valoarea acestora s-a ridicat la suma 105.645 lei.

De asemenea, politiștii locali au depistat pe un mijloc de transport în comun al RATC, în zona Far, o persoană de sex masculin care călătorea fără bilet pe linia 5-40. În momentul efectuării verificărilor specifice, polițistii locali au constatat faptul că persoana era semnalată dispărută și suferea de afecțiuni psihice. Bărbatul, în vârstă de 20 de ani, domiciliat în Constanta, a fost condus la sediul Direcției Generale Politia Locala pentru stabilirea identității,iar după încheierea formalităților acesta a fost predat lucrătorilor Secției 4 Politie Constanța competentă in soluționarea cazului. Activitati similare se vor derula zilnic, în scopul prevenirii și combaterii fenomenelor antisociale stradale și nu numai.

Pe această cale, solicităm cetățenilor să ne semnaleze orice faptă antisocială care intra in competenta Direcției Generale Politia Locala Constanta la numerele de telefon 0241/484205 sau 0799/606142(WhatsApp), iar dispecerul de serviciu va trimite un echipaj pentru verificarea celor sesizate, transmite DGPL Constanța.

Ti-a placut articolul?

Comentarii