Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:03 18 04 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța găzduieşte două olimpiade naționale

ro

17 Apr, 2016 23:59 945 Marime text
În perioada 18-20 aprilie, Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice organizează la Constanța Olimpiada Națională de Limbă și Literatură Turcă și Olimpiada Națională de Limbă Rromani, la care vor participa 227 de elevi și cadre didactice din toată țara. Astfel, la Olimpiada de Limbă rromani – aflată la cea de-a XVII-a ediție – participă 72 de elevi din 30 de județe.
 
Festivitatea de deschidere a olimpiadei va avea loc mâine, de la ora 9.00, la Casa de Cultură a Comunei Agigea, urmând ca în intervalul, 11.00 -14.00, elevii să susțină proba scrisă la Școala Gimnazială „Ion Borcea” din Agigea. Premierea elevilor este programată marți, la ora 18.00, la Casa de Cultură a Comunei Agigea.
 
La festivitatea de deschidere participă primarul comunei Agigea, Cristian Cârjaliu, Directorul Directiei Minorități,  Szőcs Domokos, consilier limba rromani din cadrul MENCS, profesor Gheorghe Sarău și reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Constanța.

Deschiderea celei  de-a XX-a ediții a Olimpiadei de limbă și literatură turcă va avea loc tot luni, la ora 13.00, la Școala Gimnazială Nr. 1 din Eforie Nord. Începând cu ora 14.00, cei 80 de elevi (din cinci județe) vor intra în competiție timp de trei ore, susținând proba scrisă a olimpiadei. Premierea celor mai buni elevi participanți la  Olimpiada de limbă si literatură  turcă  se va desfășura miercuri, la ora 12.00,  în Sala de Conferințe a  Hotelului „Ana” din  Eforie Nord.

La festivitatea de deschidere participă primarul orașului Eforie, Ovidiu Brăiloiu,  Directorul  Direcției Minorități MENCS, Szőcs Domokos, inspector pentru  limbă turcă din cadrul  MENCS, prof. Vildan Bormambet - și reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Constanța.

De asemenea, elevii și profesorii vor vizita  orașul Constanța, Muzeul Militar  Național „Regele Ferdinand I”, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie, cât si Geamia Carol I. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii