Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:01 16 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CONSTANȚA, DECEMBRIE FĂRĂ CĂLDURĂ – Ce are de spus primarul Decebal Făgădău

ro

29 Dec, 2015 20:36 2530 Marime text
Este 29 decembrie 2015.
Tot municipiul Constanța este de mai multe ore fără apă caldă și fără căldură.

Ieri, reprezentanții Electrocentrale Constanta au anunțat întreruperea totală a furnizarii agentului termic primar, pentru remedierea unei defectiuni la instalatia de termoficare din incinta centralei, în intervalul orar 8:00 – 17:00.
 
Puțin după ora 17.00, Dumitru Tamaş, şef Exploatare - ​Electrocentrale Constanța, a fost contactat de redactorii cotidianului ZIUA de Constanța, context în care a declarat: „Lucrarea este terminată. Acum vom începe umplerea, care durează vreo două ore, două ore și jumătate (nr. 19 – 19.30). După aceea vom începe să deschidem vanele către magistrale, care sunt pline, să pornim pompele și cazanele. (...) Am întârziat puțin față de ora estimată“.
 
La câteva minute după  ora 18.00, RADET Constanța a anunțat că municipiul Constanța va avea apă caldă și căldură în jurul orei 22.00: „R.A.D.E.T. Constanța își informează consumatorii că lucrările pentru înlaturarea avariei din incinta C.E.T. Palas au depășit termenul anuntat de reprezentanții acesteia cu circa doua ore, motiv pentru care R.A.D.E.T. va putea furniza apă caldă de consum și încălzire în municipiul Constanta în jurul orelor 22.00. În urma opririi generate de CET Palas, R.A.D.E.T. își cere scuze pentru disconfortul creat și vă asigură că depune toate eforturile pentru repunerea în funcțiune a instalațiilor în timp optim“.  
 
În contextul celor mai sus precizate, ZIUA de Constanța a solicitat un punct de vedere din partea primarul interimar al municipiului, Decebal Făgădău, acesta declarând: „Cei de la CET trebuie să dea explicații pentru întârzierea de aproape două ore. Ei au avut avaria și tot ei au apreciat cât va dura remedierea. CET-ul produce agent termic, RADET doar distribuie. Prin urmare, dacă CET nu livrează, RADET nu are ce să distribuie“.

Contactat telefonic de redactorii cotidianului ZIUA de Constanța, puțin după ora 22.00, Eugen Ionescu, director comercial al Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) Constanţa a declarat: „Încălzirea nu se poate relua în tot orașul. Este o inerție termică. Practic, se începe pe puncte termice. Se încarcă instalațiile. În jur de ora 22.00 vom reuși să furnizăm. Încet, încet, spre noapte va fi în tot orașul. Durează câteva ore încărcarea instalațiilor, a rețelei de transport. Nu este o procedură simplă. Nu începe în tot orașul furnizarea la aceeași oră“.  
 
În ciuda tuturor declarațiilor, CONSTANȚA STĂ ÎN DECEMBRIE FĂRĂ CĂLDURĂ.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Evolution 30 Dec, 2015 08:58 Este iluzoriu ca in secolul XXI sa acceptam ca acesti distribuitori de servicii publice sa se noace cu confortul consumatorului caznic fara nici un fel de penalizari. Cand cei care vor sa se debranseze legal sunt umiliti prin procedurile si costurile impuse de acesti doi prestatori de servicii petru a putea fi impiedicat sa-si instaleze un sistem individual si eficient de incalzire nu ia nimeninici o atitudine. A sosit timpul ca cineva sa plateasca prin penalizari si penalitati pentru anii cand desi se plateau la timp facturile nu se investea in cresterea eficientei echipamentelor, ci se achizitionau masini, se modernizau sedii si nu in ultimul rand se cresteau salarii si prime pentru supracompetentele echipelor manageriale. Cat despre energii verzi nepoluante nici o idee, desi Europa voieste de la inceputul anilor 2000, directorii RADET-CET, s-au straduit sa pupe class politica in fund pentru a le intari din punct de vedere legislativ si administrativ monopolul si conditiile aberante impuse consumatorilor de a nu evada din sistem, nu mai vorbim de intelegerea tacita RADET -CONGAZ de a nu racorda blocurile la gaze decat dupa ce o mare parte din cartierele cu case ale Constantei au fost conectate. Iar acum vine obligativitatea de a investi consumatorul casnic in repartitoare care nu vorcreste confortul termic, darvor mari costurile..... Timpul energofagilor neadaptati apune, totul este sa fim uniti «Coruptia Ucide !»
  • Cristiana 29 Dec, 2015 21:05 Nu e de mirare ca lumea are de suferit. In Romania lucreaza sunt echipe de lucru de cate 10 persoane din care 9 privesc cum al 10 lea lucreaza. Daca la noi pr strada a durat 3 saptamani ca sa se taie un copac. Prima saptamana l-au taiat, au lasat trunchiul si radacina. A doua saptamana, au venit au taiat trunchiul in bucati si l-au carat. Iar acum a treia saptamana, au venit iar 7 insi sa sape o radacina sa o scoata.