Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:06 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul Județean Constanța a obținut autorizațiile CNCAN pentru aparatura de la Policlinica 2 Constanța

ro

29 Nov, 2017 15:20 2532 Marime text
Consiliul Județean Constanța a obținut autorizațiile Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare (CNCAN), pentru aparatura de la Policlinica 2 Constanța.

Mai exact, conform vicepreședintelui CJC, Claudiu Iorga Palaz, CJC a obținut autorizația pentru desfășurarea de activități în domeniul nuclear care permite deținerea de instalații radiologice. Această autorizație a intrat în vigoare la data de 14 noiembrie 2017 și expiră în data de 13 noiembrie 2022.

Totodată, CJC a obținut și autorizația pentru desfășurarea de activități în domeniul nuclear care permite să închirieze instalații radiologice. Și această autorizație a intrat în vigoare la data de 14 noiembrie 2017 și expiră în data de 13 noiembrie 2022.

Reamintim că, în urmă cu o lună și jumătate Consiliul Judeţean Constanţa a demarat o anchetă pentru a stabili cine este răspunzător de faptul că laboratorul din cadrul Policlinicii 2 din municipiu nu este funcţional, cu toate că a beneficiat de o investiţie enormă în aparatură. Anunțul a fost făcut de vicepreşedintele CJC Dumitru Learciu.

Lucrările vor fi finalizate cu fondurile administraţiei judeţene. În acest sens, consilierii au votat pentru alocarea de fonduri, aproximativ 300.000 de lei, în vederea finalizării lucrărilor la Policlinica 2 din Constanţa.
 
Acum câteva luni, executivul Consiliului Judeţean a descoperit că aparatura de sute de mii de euro zace nefolosită şi că subsolul clădirii este un adevărat focar de infecţie.

Dumitru Learciu aprecia că, după finalizarea lucrărilor, laboratorul Policlinicii 2 va deveni funcţional, cel mai târziu de la începutul anului viitor. Astfel, constănţenii vor putea beneficia de analize imagistice în baza asigurărilor medicale.

Citește și: 

Anchetă derulată de Consiliul Judeţean. Laboratorul de imagistică din Policlinica 2, funcţional abia de anul viitor
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii