Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:29 23 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comemorare. Parastas la mormântul părintelui Arsenie Papacioc. Slujba oficiată de PF Daniel

ro

16 Jul, 2016 17:33 6601 Marime text
La cinci ani de la trecerea la Domnul a părintelui Arsenie Papacioc, la Mănăstirea „Sf. Maria” din Techirgiol, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a oficiat slujba parastasului și a ținut un cuvânt în memoria părintelui Papacioc.
 
Pentru a marca acest moment, la Editura Arhiepiscopiei Tomisului, a apărut cartea: „Scrisori către fii mei duhovnicești”, ediția a II-a. Volumul cuprinde mai multe scrisori trimise de părintele Papacioc către cei ce aveau nevoie de un sfat duhovnicesc, dar nu puteau ajunge la Mănăstirea Techirghiol.
La fel ca prima ediție, lucrarea este coordonată de monahii de la Mănăstirea Dervent. (Sursa text și foto: Facebook.com/ionut.druche)
 
Despre Arsenie Papacioc
Arsenie Papacioc (n. 13 august 1914, satul Misleanu, comuna Perieți, județul Ialomița; d. 19 iulie 2011, Techirghiol) a fost un duhovnic ortodox român, scrie Wikipedia.
Din anul 1976, era duhovnicul Mănăstirii Sfânta Maria din Techirghiol. Părintele Papacioc a trecut prin pușcăriile comuniste unde a pătimit alături de Părintele Iustin Parvu, Ioan Ianolide, Valeriu Gafencu, Nichifor Crainic, Mircea Vulcănescu și alții.
A fost arestat și condamnat sub regimul mareșalului Ion Antonescu, în 1941, pentru participare la rebeliunea legionară și apartenența la Mișcarea Legionară.
S-a călugarit în 1946, după eliberare și s-a nevoit la Mănăstirea Antim din București până în 1949. Între 1949-1950 a fost sculptor la Institul Biblic, iar în anul 1951 a devenit preot la Seminarul Monahal de la Mănăstirea Neamț. Între 1952-1958 a fost preot la Mănăstirea Slatina. În vara anului 1958 a fost arestat din nou, pentru că facea parte din grupul „Rugul Aprins”. Condamnat la 20 de ani de muncă silnică, a fost grațiat în 1964 de la închisoarea Aiud.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii