Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:03 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Colegiul Național Pedagogic din Constanţa, premiat la Bucureşti. Despre ce este vorba (galerie foto)

ro

06 Oct, 2017 13:04 2820 Marime text
Colegiul Național Pedagogic ,,Constantin  Brătescu” din Constanţa a primit trofeul aniversar pentru doisprezece ani de proiect Ecoșcoală, într-un cadru festiv, la ediţia a XIX-a a Seminarului Naţional ,,Parteneriat în educaţia pentru mediul înconjurător”, organizat în Bucureşti de Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie, pe data de 30 septembrie.

Cu această ocazie, au fost apreciate realizările de excepție ale Colegiului în domeniul educației pentru mediu, implicarea și desfășurarea unor activitaţi de protejare a mediului, în folosul comunității locale. Printre acestea se remarcă acţiuni de ecologizare în parcurile  din municipiul Constanţa, numeroase campanii de colectare materiale refolosibile, cu participarea întregului efectiv de elevi ai Colegiului, campanii pentru diseminarea unui stil de viaţă sănătos în municipiul Constanţa, ori seturi de reguli pentru protejarea ariilor naturale și păstrarea calității acestora.

,,Programul Ecoșcoală” al Colegiului a primit în ultimii doisprezece ani, şase evaluări consecutive favorabile, instituţia păstrându-şi, astfel,  statutul de Ecoșcoală și însemnul ,,Steag Verde”. Proiectul este coordonat la nivelul şcolii de prof. dr. Polixenia Popescu şi prof. Maria-Virginia Acreţei, iar la nivel național de C.C.D.G. reprezentant al Fundației Mondiale de Educație pentru Mediu, prin susținerea internațională a UNEP, UNESCO și ENO.

 Sursă foto: Colegiul Naţional Pedagogic ,,Constantin Brătescu”
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii